MOJ GALEBE...

Ptica je otkrila hranu za mačke u zdjelici i odlučila iskoristiti priliku

Nesvakidašnji prizor je u jednoj pulskoj ulici snimio naš fotoreporter Goran Šebelić
 Goran Sebelic/Cropix

Galebovi su domišljata bića. Uz to su velikog apetita, pa kad se to dvoje spoji, jasno je kako ne prežu ni pred čim kako bi si napunili trbuhe. Vremena kad su lovili samo ribu daleko su iza njih - novo vrijeme donijelo je i njima nove navike, trendove i hranu.

Valja priznati kako su naši galebovi još i pristojni. Ima dijelova svijeta u kojima su specijalizirali krađu: nekad kradu ljudima komade pizze ili krafne iz ruku na obali, drugi put ulaze u trgovine i uzmu neku hranu s polica, treći put znaju napasti prolaznike iz čijih vrećica viri nešto jestivo... S obzirom na veličinu, ljudi obično popuste, jer galeb ne izgleda kao ptica s kojom se zaista želite sukobiti oko krafne. Ako već želi jesti junk food, prepustimo mu obrok.

No, ima i zaista kulturnih galebova. Jednog takvog snimio je naš fotoreporter Goran Šebelić u Puli. Ptica je vidjela da netko ostavlja hranu za mačke u zdjelici na ulici. Miris ju je namamio, pa se pogostila sadržajem zdjelice. Mačkama je to, jednostavno, sudbina: dok pseću hranu mnoge životinje ne žele jesti, mačju jedu ptice, psi, ježevi...

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:44