BRAVO!

U ovom dalmatinskom gradu upravo su postavili fenomenalne kućice za napuštene mačke

Osim toga, financirat će i stotinu besplatnih kastracija i sterilizacija za ove životinje

Za sada je postavljeno pet ovakvih kućica

 Udruga šapama od srca Makarska

Poznato je kako situacija s napuštenim životinjama nigdje nije bajna. Dok na nekim mjestima gradovi i općine godinama krše zakon i nemaju azile (niti sklopljene ugovore s nekima), a o mačkama baš nitko ne brine, ima mjesta i gradova koji misle drugačije.

U svega oko 140 kilometara udaljenosti u Dalmaciji egzistiraju dva svijeta: s jedne je strane Dubrovnik, u kojem je staroj mački Anastaziji prije ljeta maknuta njena kućica ispred Kneževog dvora. Zašto? Navodno kako turistima ne bi smetala. Ide zima, mačka je stara, kućice i dalje nema.

No, nešto malo sjevernije je Makarska. U njoj su upravo postavljene kućice za mačke koje žive na ulici. Neće se ljeti micati, jer baš nikome ne smetaju. Dapače, turistima koji ih vide sigurno će se svidjeti.

Za sada je to, kažu iz lokalne udruge, pet kućica na tri lokacije gdje se mačke hrane. Osim toga, kažu, grad je osigurao stotinu besplatnih kastracija.

- Svi građani uz predočenje osobne iskaznice kao dokaz o prebivalištu mogu rezervirati svoj termin u lokalnoj ambulanti Snoopy - kažu iz udruge Šapama od srca Makarska.

image

Za sada je postavljeno pet ovakvih kućica

Udruga šapama od srca Makarska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:18