ŠOKANTNO

Srpska manekenka spasila nadrogiranog mačka iz centra grada: ‘Koristili su ga da prose s njim‘

Čudilo me je kako ne skače prema pticama i kako se ne trza zbog ljudi, kao što bi radila većina mačaka, napisala je Ines Klara
 Screenshot Instagram

Srpska manekenka Ines Klara objavila je na Instagramu priču o tome kako je u centru Beograda spasila jednog mačka. On je trenutno na privremenom smještaju i traži mu dom, a opisala je i kako je do toga došlo.

- Bio je maltretiran i drogiran kako bi se prosilo s njim u samom centru grada. Čudilo me je kako ne skače prema pticama i kako se ne trza zbog ljudi, kao što bi radila većina mačaka. Kada sam ga vidjela ponovo, bauljao je i vukao neke lance za sobom i očima doslovno tražio pomoć. Kako nikog nije bilo pokraj njega, uzela sam ga i odvela najbližem veterinaru koji je ustanovio da je pod sedativima i da zato ne reagira normalno na okolinu. Tako se životinje koriste da se s njima prosi po Beogradu - drogiraju se - napisala je.

Dodala je kako je mačak bio izgladnio, pun buha, a nije ni bio kastriran. Veterinar mu je pomogao, a uskoro će ga cijepiti i kastrirati. Nalazi se na privremenom smještaju, u kojem ne može ostati još dugo.

- Maza je, pitom, obožava da se igra i da jede, može u dom gdje ima još neka macka, vjerojatno i pas - dodala je manekenka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 08:47