NEOČEKIVANO

Spasili dvije ovce od klanja, a onda su primjetili da jednoj raste trbuh. Dogodilo se malo čudo

Voditelj udruge Nikica, koja brine o životinjama , kaže da nitko nije znao što se sprema, no da su ovo jako lijepe vrijesti
Malena Madi
 Nikica

U nedavno registriranoj udruzi Nikica, koja djeluje u okolici Osijeka, na svijet je došla malena Madi. Bilo je potpuno neočekivano. Dobro, ne posve, jer udruga na skrbi ima dvije ovce, pa nije toliko nevjerojatno da sad imaju treću. No, nijedna od njih dvije u vrijeme dolaska nije se činila kao da očekuje maleno, pa je tako Bojanina trudnoća dosta kasno primijećena.

Spašene su, naravno, od klanja i činilo se da je već to dovoljno čudo. Onda su primijetili da jedna od njih ima malo veći trbuh. Koji raste, nezaustavljivo. Nije dugo trebalo da shvate što se događa.

A onda je, nedugo nakon, malena došla na svijet. Brigu o njoj, osim mame Bojane, preuzela je i tetka Ivana, tako da su tri ovce sada čupava mala obitelj. Voditelj udruge Josip Jukić priznao je kako je riječ o iznenađenju, ali divnom.

- Njih tri žive zajedno i sigurno, bez straha. Udruga je utočište, odnosno, nijedna od životinja koje su kod nas neće nikamo otići. One ostaju kod nas i jedino što moraju je biti ono što jesu. Odnosno, znate, kod nas se umire od starosti, nikako drugačije, a od životinja se ništa ne uzima - kaže Jukić.

Dodao je:

- Što mislim kada kažem da je ovo prvo slobodno janje? To znači da ovo janje nikada neće završiti na nekom stolu kao hrana, da će živjeti do kraja svoga života uz svoju majku, da neće biti prodano. Kod nas je sigurna - istaknuo je.

Dogodovštine malene Madi mogu se pratiti na stranici Nikica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:16