UDARILA U NEŠTO?

Roda ozlijeđenog krila tužno je šetala centrom gradića, no onda su je vidjeli dobri ljudi

U prvi mah su pomislili da je to samo način na koji se kreće, no uskoro im je bilo jasno da joj je potrebna pomoć

Ozlijeđena roda
 

 Dumovec

Čovjek koji je u Ivanić-Gradu vidio jednu simpatičnu rodu odmah je uočio da krilo nekako čudno drži. Nije htio istog trenutka pozvati u pomoć, misleći da je to možda samo čudan način držanja pernatog ekstremiteta. No, nakon nekog vremena je shvatio da ptica ima ozlijeđeno krilo i da joj je potrebna ljudska pomoć, pa je pozvao hvatače Dumovca da dođu po nju.

- Mi smo je preuzeli i odvezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Ozlijeđeno joj je krilo pregledano i previjeno. Djeluje kao da je roda tim krilom udarila o nešto. Ozljeda, na sreću, nije teška. Crno-bijela ljepotica sada se lijepo oporavlja. Veselimo se danu kada ćemo je vratiti u prirodu - objavili su iz Dumovca.

Oni se ovih dana brinu da ptici ništa ne nedostaje: krilo joj redovno pregledavaju, dobiva terapiju i hranu u kojoj uživa. Dobrog je apetita, pojašnjavaju, tako da su uvjereni da će se uskoro oporaviti i da će opet moći letjeti. Čim joj bude dobro, neće je ni trena više zadržavati, nego će je vratiti tamo gdje je njoj najljepše - u njen dom.

image

Ozlijeđena roda

Dumovec
image

Ozlijeđena roda

Dumovec
image

Ozlijeđena roda

Dumovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 02:40