VIDEO

‘Nesretni mačak iz okolice Osijeka godinama je živio u kokošinjcu, slijep i jadan‘

O njemu brinu volonterke udruge Devet života, koje su ga i spasile iz užasnih uvjeta

Mačak Ćirko

 Udruga Devet života

Nesretni mačak Ćirko proveo je godine i godine zatvoren u malenom kokošinjcu. Kako kažu iz osječke udruge Devet života, sve to vrijeme, sve zime i ljeta proveo je zatvoren i sam. Jedino što nije bio gladan.

- To nije život ni za koga, pa ni za Ćirka. Otišle smo po njega i dovezle ga k nama. Zatočeništvo je ostavilo duboki trag na njegovom tijelu i ponašanju.

Vrtio se je u krug, jer je to bila jedina mogućnost kretanja u zatvorenom prostoru kokošinjca, što se nastavilo i nakon dolaska k nama. Skoro potpuno slijep, zapuštenog krzna, prehlađen, usta puna granuloma i bolna - kažu volonterke udruge i dodaju kako su ga odmah odvele kod veterinara, koji ga je pregledao i stavio na terapiju.

- Ćirko pod našim nadzorom svakodnevno izlazi u dio našeg ograđenog dvorišta. Šeta, gricka travu, miriše cvijeće - živi. Nakon šetnje dođe po svoje omiljene keksiće, jede i sam uđe unutra. Iako su možda malene šanse da ikada pronađe svoj Zauvijek mi se ipak nadamo da će netko poželjeti baš njega - poručuju iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:07