U AKCIJI

Pogledajte kako su dečki iz HGSS izvukli psa iz jame i vratili ga njegovom čovjeku

Sigurno je da će vlasnik drugi put biti oprezniji s puštanjem ljubimca bez uzice
Izvlačenje iz jame
 Facebook HGSS

HGSS je poznat po tome da pomaže baš svakome tko je u nevolji. Nerijetko u planinama pronalaze i pse, obično na dnu jama. U takvim situacijama uglavnom nema vlasnika koji nestrpljivo čega da se psa izvuče, nego se ljudi tako rješavanju neželjenih životinja.

No, zadnji njihov pothvat tog tipa odnosio se na vlasničkog psa. Iako su prilično spretni i imaju sjajan njih, nekad se zna dogoditi da psi ne primijete jamu sve dok ne upadnu u nju. Upravo zbog toga se vlasnicima savjetuje da ih uvijek imaju na uzici, posebno kada se kreću novim, nepoznatim terenom.

image
Susret psa i skrbnika
Facebook HGSS

- Tijekom osiguranja PLITVICE VALLEYS BIKE WEEKEND utrke dolazi dojava o unesrećenom psu koji je upao u jamu duboku otprilike deset metara u blizini Slunja te je dvoje spašavatelja upućeno na intervenciju. Na putu do jame, priključio im se još jedan spašavatelj stanice Karlovac te je pas živ i neozlijeđen predan vlasniku, a spašavatelji su se vratili na daljnje osiguranje utrke - obavili su HGSS-ovci na Facebooku i oduševili svoje pratitelje.

Objavili su i dirljivu fotografiju susreta vlasnika i psa. Ne zna se koji je bio sretniji što je sve dobro završilo, bez ikakvih ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:08