KOLUMNA

Pet životinjskih pitanja: Plesačica Paula Jeričević vlasnica je najmirnijeg psa na planeti

Ona i Nala postale su pravi duo, koji se veoma rijetko rastaje. Do toga dolazi samo kada je to zaista potrebno

Paula Jeričević i Nala

 Privatni album

Paula Jeričević plesačica je i mentorica u emisiji ‘Ples sa zvijezdama’, a ujedno je i vlasnica malene kujice Nale.

Tko je tvoj kućni ljubimac?

Shih tzu, osam godina stara Nala.

Kako ti se život promijenio otkad imaš ljubimca?

U isto vrijeme se nije uopće promijenio i promijenio se posve! Biti vlasnik psa sa sobom nosi neke nove obaveze, ali to predivno stvorenje toliko zavoliš da te obaveze postaju samo nove životne navike kojima se zapravo i veseliš zato što, iskreno, ne znam kad bi se prošetala kvartom da nemam nju, a da ne pričam da sam susjede upoznala tek nakon što sam kupila psa. Prije dvije godine Nala je završila na operaciji kičme i u tom periodu sam se bavila samo njome. Odlazile smo dva puta dnevno na terapije, nosila sam ju mjesec dana jer nije mogla hodati i ta mi situacija nije predstavljala ni najmanji problem jer se nikada neću moći odužiti za ljubav koju ona meni pruža.

Kako balansiraš između brige o ljubimcu i posla kojim se baviš?

Imam taj luksuz da mi cijela obitelj obožava Nalu, pa kad god negdje idem, a ne mogu ju povesti sa sobom, samo ostavim baki ili mami na čuvanju . One jedva čekaju da odem jer znaju da će tako Nala biti s njima. Nala je jako miran i dobar pa, pa kada god mogu uzimam ju sa sobom jer mi nikada ne radi probleme. Dapače, dogodilo mi se da ponekad zaboravim na nju koliko je dobra.

Koju bi anegdotu mogla podijeliti s nama?

Već sam spomenula da je jako nenametljiva i mirna pa se jednom dogodilo da smo ju mama i ja slučajno zatvorile u hodnik i nismo dobrih deset minuta to primijetile jer se nije javljala niti grebala po vratima, samo je stajala i čekala da neko otvori. Također nešto čega ću se uvijek sjećati je kako je svaki put kad bi moj djed imao zdravstvenih problema, legla na njega bas na područje gdje ga boli i ležala bi sve dok ne prođe. Najdraža od svih mi je ona kad se baka uzrujala jer sam napravila nešto obično i rekla mi ‘pa nije ona pas!’ - zapravo je i u pravu, ponašamo se kao da je samo još jedan clan obitelji koji je igrom slučaja malo manji i ima četiri noge.

Kupiti ili udomiti?

Nala je moj prvi pas, pa kada sam odlučivala kojeg psa uzeti, bilo mi je dosta bitno da znam kakvog je karaktera i koliko će narasti iz razloga sto se bavim takvim poslom da me često nema doma i nisam htjela da pas pati u slučaju da me nema. Nala je pas kojeg možeš ostaviti doma i znaš da neće cviljeti, plakati ili divljati, ali naravno kad dođem doma ne zna sto bi prvo napravila od sreće! Sada kada sam se naučila na peseke i njihove navike, bez sumnje znam da ću jednog dana udomiti! Puno naših prijatelja ima udomljene pse i svi su ne samo pametni i prekrasni već dobri i , naravno zbog vlasnika, odgojeni i poslušni!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 23:39