BLUE CROSS

Ove su ovce prošle pravi horor... " Radujemo se što ćemo im pružiti im život bez patnje i stresa!"

 Blue Cross

Utočište za farmske životinje, Blue Cross, uskoro će imati tri nova stanovnika. Riječ je o ovcama spašenim iz Dalmacije. Dvije su već u godinama: jedna ima 10, a druga 14. No, ono što je zanimljivo jest da prva, desetogodišnjakinja, ima maleno, staro šest mjeseci. Na jednoj ih je farmi u lošim uvjetima zatekla veterinarka, koja je zamolila vlasnika da joj pokloni dvije starije ovce, kojih se ionako mislio riješiti, a maleno je otkupila.

- Jučer je otišla kod čovjeka koji ima 174 ovce. On je u momentu njenog dolaska vukao staru ovcu za stražnje noge htijući ju baciti živu njegovim lovačkim psima da ju pojedu. Nezamisliv horor za ovcu koja mu je služila cijeli svoj život i nezamisliv nedostatak suosjećanja za živa bića oko njega - kažu djevojke iz Blue Crossa.

image
Blue Cross

Taj trojac, koji se zaista nije mogao nadati da će im se život preokrenuti u pet minuta, uskoro kreće na put. Još uvijek nemaju imena, jer su bile samo brojke u stadu ovaca, no čim dođu, djevojke koje vode sklonište smislit će im neko super ime. Imaju one povijest o tom pitanju: sjećate se da im je svinja bila Sausage, da se krava zove Milica, da su ovce Janja, Pickles i Odin... Ne sumnjamo da će ovaj trojac dobiti neka super imena.

- Nadamo se da će nam za vikend doći sve troje. Slijedi im dug oporavak, ali i redovna i kvalitetna hrana, sijeno, slama i puno brige. Radujemo se što ćemo im pružiti im život bez patnje i stresa - kažu djevojke i dodaju kako nerado traže pomoć, ali su svjesne činjenice da će dolazak tri nova stanara probiti njihov planirani budžet, posebno ako bude bilo potrebno da dođe veterinar. Po svemu sudeći, to će biti slučaj, jer im je rečeno kako su starije ovce u zaista lošem stanju.

Ako im možete pomoći, uplatiti se može na račun HR6025000091101016783, s naznakom za ovčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:03