ŠTO JE SOVA VIDJELA?

Objavljena četvrta snimka noćnog života Međimurskih šuma: ‘Mala životinja istražuje životni prostor‘

Cilj je ljude potaknuti da jave kada i oni vide neku divlju životinju

Puh u akciji

 Youtube screenshot

Fotokamere Međimurske prirode na terenu bilježe zanimljive videozapise, a glavni glumci su divlje životinje. Međimurska priroda pokrenula je serijal kratkih dokumentarističkih filmova pod nazivom ‘Što je sova vidjela? i objavljivat će se na mrežnoj i Facebook stranici Međimurske prirode.

Njihov prvi video privukao je priličnu pozornost, junaci drugoga su dva jazavca. Četvrti, objavljen jučer, ima drugačijeg glavnog glumca: to je jedan sivi puh.

- Mala životinja stražuje životni prostor - napisali Međimurske prirode u opisu snimke.

Cilj predstavljanja ovih kratkih i dinamičnih fotozapisa u trajanju od tridesetak sekundi je upoznati javnosti o vrijednom životinjskom svijetu koji obitava na području Međimurske županije te potaknuti javnost na dojave o vlastitim opažanjima divljih vrsta, kažu iz te institucije.

- Nove tehnološke mogućnosti mijenjaju odnos gledatelja prema dokumentarističkim programima. Za gledanje sadržaja takve vrste sve više se koriste računala i mobiteli, tako da televizijska platforma više nije u prvom planu, posebice mlađim generacijama. Stoga se online objave sve više koriste i u području informiranja iz domene zaštite prirode - ističu iz ustanove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:51