INOVACIJA

Neobična objava na profilu ZOO vrta u Zagrebu zabrinula mnoge: Ovo je naša nova ponuda

Organizirat će, naveli su, i vođene obilaske Vrta za profesionalne kuhare „Od terarija do stola“

Ambalaža brašna

 ZOO vrt

Na Facebook profilu ZOO vrta Zagreb u subotu ujutro osvanula je zanimljiva obavijest. Svoje su posjetitelje obavijestili kako će uskoro u ponudi njihove suvenirnice Baobab biti - divlje proteinsko brašno.

- Nakon što je EU dopustila korištenje brašna od kućnog zrikavca u prehrani ljudi, odlučili smo povećati uzgoj zrikavaca u Zoološkom vrtu Grada Zagreba. Naime, do sada smo te kukce uzgajali samo za hranjenje životinja poput merkata i patuljastih mungosa, no kako smo u tome iznimno uspješni, iskoristit ćemo znanje i iskustvo naših djelatnika te kuhinju za životinje za proizvodnju brašna od kućnog zrikavca.

Kako bismo građane potaknuli da to brašno bogato nutrijentima koriste u pripremi omiljenih jela, u Insektariju ćemo organizirati kušanje nekoliko tradicionalnih proizvoda spravljenih od njega – štrukli, zlevki i greblica od Divljeg proteinskog brašna.

Organizirat ćemo i vođene obilaske Vrta za profesionalne kuhare „Od terarija do stola“.

Vjerujemo kako ćemo svojim angažmanom doprinijeti prehrambenoj revoluciji koja je na pomolu, te kako će uskoro biti odobrena i proizvodnja brašna od egzotičnih kukaca. Znamo koje su vrste posebno hrskave i slasne - objavili su.

Mnoge je to zbunilo, no na svu sreću, radi se o prvoaprilskoj šali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:28