BILO JE I VRIJEME

Američki veterinar predstavio izum koji popularnu ‘lampu‘ zauvijek šalje u prošlost

Može se kupiti u četiri veličine, ovisi koja nam treba, a cijena je za sve jednaka i iznosi gotovo 85 dolara
 Lick Sleeve/Ferrari/Profimedia

Svi vlasnici pasa barem jednom su u životu svojeg ljubimca proživjeli one mučne dane kada je on ili ona oko vrata morao nositi elizabetinski ovratnik, poznat i kao lampa. Prvi dan ili dva, ovisno o karakteru, pas je dramio i prosvjedovao, a onda se pomirio sa sudbinom i naviknuo da taj komad plastike oko glave. Podjednako smo ga mrzili i mi i ljubimac.

No, čini se kako je toj muci došao kraj. Jedan je veterinar, teksaški veterinar David Allman smislio odlično rješenje koje je alternativa lampi. Sprječava pse da ližu rane, barem one u donjem dijelu dijela, a ne stoji im oko vrata i ne smeta u svakodnevnom životu. Svijetu je ponosno predstavio izum nazvan Lick Sleeve.

image
Lick Sleeve/Ferrari/Profimedia

To izgleda, otprilike, kao nečija stara majica dobro zamotana oko nogu psa. Jasno, ovo nije majica, nego je posebna tkanina koja omotava nogu i zaustavlja psa u namjeri lizanja i češanja rane, a nju štiti od prljavštine koja bi mogla doći u kontakt. Dolazi u dvije varijante - za lijevu i desnu nogu, a napravljena je tako da naš čupavi kreativac baš nikako ne može maknuti tkaninu s noge.

Može se kupiti u četiri veličine, ovisi koja nam treba, a cijena je za sve jednaka i iznosi gotovo 85 dolara.

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:23