KULTURNE

Ne mora biti kaos: Evo kako mačke mogu smireno uživati u okićenoj jelci

Naša fotoreporterka Ivana Nobilo snimila je svoje mačke koje zaista uživaju u drvcu

Tiki ispod Jelke
 

 Ivana Nobilo

Mačke vole jelke. To je jednostavno tako. Nekada se, jer riječ je o silnoj ljubavi, dogodi kakva nezgoda. Recimo, jelka se povremeno zna ‘onesvijestiti‘, a mačke jedva spase živu glavu. Dok je drvce prevrnuto na podu, a kuglice rasute naokolo, mačka zahtjeva da je utješite jer je jedva izbjegla tragediju. Ne, nije ona to prouzrokovala, nikako.

Mo, ponekad sve prođe dobro. Ima mačaka koje su samo zainteresirane za drvce. Provuku se kroz grane, ponjuše kuglice, možda neku od njih radoznalo gurnu šapom i to je sve. Ništa ne završi loše, vlasnik ne mora na sam Božić podizati drvce s poda i skupljati krhotine staklenih ukrasa ili pak loviti one plastične.

Naša fotoreporterka Ivana Nobilo snimila je svoje mačke Tikija, Chilly i Thai kako uživaju u drvcu. Sviđa im se miris, dopadaju im se ukrasi, baš kao i lampice, a najuzbudljivije od svega je što se mogu penjati. Naravno, nisu sve mačke jednako zainteresirane: ima onih koje drvce gledaju s kauča, a ima i onih koji su se u roku minute popeli do vrha.

No, ono što je važno jest činjenica da su mačke sretne, drvce na mjestu, a vlasnica se može posvetiti uživanju u Božiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 05:50