KAD SE SVE SLOŽI...

Najsretnija kokoš u našoj zemlji: Izbjegla klaonicu, a onda naletjela na jednu veganku

Dobila je ime Nada i sad se oporavlja pod skrbi udruge Nikica. Čim se oporavi, pridružit će se njihovom jatu
Sretna Nada
 Udruga Nikica

U životu je, više od ičega, važno imati sreće. S tim bi se složila jedna kokoš iz Osijeka. To siroto biće bez iti jednog pera na svom tijelu, a to svjedoči o užasu u kojem je živjela (kokošima perje otpada od stresa), lutalo je ulicama Osijeka. Je li ispala iz kamiona koji ju je vozio u klaonicu, ne zna se, no sudbina koju je izbjegla nije baš bila lijepa.

No, nekako, kokoš se izvukla. I ne samo to, nego je onako slaba i jadna odabrala prijeći cestu baš u trenutku kad je njome prolazila jedna - veganka. Ta je najprije u nevjerici pogledala kokoš, a ona je stavila nesretnu životinju pod ruku i javila se udruzi Nikica. Oni su ti koji na tom području spašavaju i farmske životinje, pa uz pse i mačke imaju i ovce i kokoši. Oni su je primili i nazvali, jer su nepopravljivi optimisti, Nada.

image
Sretna Nada
Udruga Nikica

- Kod nas je nekoliko dana i perje joj je počelo rasti. Jedva čekam da vam ju za jedno mjesec dana pokažem svu u perju. Trenutno živi sama i odvojena od drugih kokica dok se ne oporavi skroz, a onda će im se pridružiti - kaže voditelj udruge, Josip Jukić.

Nije to jedina kokoš u toj udruzi koja trenutno treba posebnu brigu. Tu je i Hurem, koja je slomila nogu i neko je vrijeme bila u kolicima. Kost je zarasla, ali se rana otvorila, pa je se trenutno radi sve da joj rana konačno zaraste.

Nada, zapravo, nije prva kokoš koja je u Osijeku imala ovakvu sreću. Prije šest godina pisali smo o Olji, koja je nedaleko od Osijeka ispala je iz kamiona koji ju je vozio u klaonicu. Pronašla ju je jedna veganka i pružila joj privremeni dom. Kod nje se oporavljala tako da je prvo hodala u kolicima, jer su joj noge bile nerazvijene zato što ih zbog života na farmi, gdje nije bilo prostora za kretanje, nije niti mogla koristiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:09