POGLEDAJTE VIDEO

Nadrealan prizor: Medvjed snimljen kako maše ljudima koji se voze cestom, no u pozadini se krije vrlo tužna priča

Nedvojbeno je njegova šapa u zraku i to u gesti koja podsjeća na ljudsku

Medvjed maše

 TikTok screenshot

U prvi mah snimka djeluje neuvjerljivo - podsjeća, naime, na onog medvjeda iz ZOO vrta u Kini o kojem se ovih dana raspravlja je li medvjed ili čovjek obučen u kostim. No, ovaj momak iz šume je zaista medvjed, a iza činjenice da maše prolaznicima krije se nešto - tužno.

Snimka je nastala u Rumunjskoj, u južnom dijelu Karpata. Životinja na snimci prešla je preko ceste kada je automobil dolazio prema njoj, no nije pobjegla u šumu, što obično divlje životinje rade. Medvjed je stao uz cestu i počeo mahati ljudima. Nedvojbeno je njegova šapa u zraku i to u gesti koja podsjeća na ljudsku.

No, jasno je kako medvjedu nije u prirodi da maše bilo kome, a posebno ljudima. Sve je puno jasnije kad se zna da se ta cesta kroz šumu koristi za biciklistička natjecanja, a popularna je i među automobilistima. Mnogi tamo dolaze, pa je medvjed očigledno naučio trik koji mu donosi hranu. Moguće je kako u šumi nema dovoljno hrane, pa se životinja naučila mahati ljudima i onda od njih zauzvrat dobiti nešto jestivo. Ili je možda jednostavno snalažljiv, pa umjesto da traži hranu, naučio je kako je s puno manje uloženog truda dobiti od ljudi.

@jkiddmd A bear waves at passing tourists along the Transfăgărășan Highway, Romania. ##bear##waves##waving##romania##china##tourists##fyp##trendingnow ♬ original sound - Jason Kidd
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 00:32