JAO!

Jezivo: Evo kako izgleda kada divlje životinje priđu previše blizu ljudima...

Riječ je o nizu snimki raznih susreta: s medvjedima, krokodilima, paucima i cijelom nizu drugih

Ilustracija

 Andrey Gudkov/Alamy/Alamy/Profimedia/Andrey Gudkov/Alamy/Alamy/Profimedia

Često su susreti s divljim životinjama slatki i simpatični. Neke nas gledaju izdaleka, druge se odvaže i priđu, a snimka je slatka ako to učini bezopasna životinja. No, što ako nam dovoljno blizu dođe neki predator, koji bi nas mogao ozlijediti ili čak pojesti?

Postoje i takve snimke, a gledajući ih, čovjeku zaista nije svejedno. Recimo, ako vam velika mačka počne grickati džon cipele, ako medvjed dođe na vrata vaše verande ili pak prema vama juri bijesni slon.

Jedna je snimka zaista fascinantna - ona na kojoj vidimo medvjeda koji dolazi do bazena. Vjerujemo da muškarac na ležaljki spava, jer nema nikakve šanse da netko može toliko smireno promatrati kako mu se veliki čupavac približio i dodiruje ga prije reakcije.

Tu je i snimka divlje svinje koja u panici utrčava u trgovinu, ali ne zna iz nje izaći. Nadamo se samo da je staklo nije ozlijedilo kad je uspjela izjuriti van.

Važno je napomenuti kako niti jedan čovjek, baš kao niti jedna životinja, nisu ozbiljno nastradali ni na jednoj od ovih snimki. No, sigurno je bilo puno prestrašenih.

Ljudi, uglavnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:32