Raja asterias

Iz pulskog akvarija objavili snimku prve raže zvjezdopjege koja je došla na svijet u njihovom prostoru

Hrane je raznoliko, a to uključuje kozice, lignje i srdelu, što joj osigurava pravilnu prehranu i rast
 Aquarium Pula

Prva raža zvjezdopjega (Raja asterias) koja je ikada izvaljena u pulskom akvariju, u izvrsnom je stanju i dobro napreduje, objavili su. Ova posebna raža stara je godinu i dva mjeseca, izvalila se 7. kolovoza 2023. godine i dobila je ime Sandi.

Trenutno Sandi mjeri impresivnih 35 centimetara u dužinu i 25 cm u širinu, a kada se izvalila, bila je duga samo deset centimetara i široka njih šest. Jasno je koliko je napredovala od vremena kada je stigla na ovaj svijet, a za to je zaslužna i posebna briga oko njenog menija. Hrane je raznolikom hranom, uključujući kozice, lignje i srdelu, što joj osigurava pravilnu prehranu i rast.

- Možemo potvrditi da je Sandi ženka jer nema strukturu formiranu od stražnjeg dijela zdjelične peraje, a služi za prijenos spolnih stanica (klasper), koji se nalazi isključivo kod mužjaka. Raže zvijezdopjege spolnu zrelost dosežu u trećoj godini života. Ovisno o svojoj veličini, ženke polažu između 40 i 60 jaja dva puta godišnje, a embrionalni razvoj traje od 5 do 6 mjeseci - objavili su iz pulskog akvarija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. listopad 2024 20:02