NEOBIČNA AKCIJA

‘Halo, vatrogasci? Dođite, na krovu kuće je klokan. Ne šalimo se i nemamo pojma kako se popeo!‘

Na kraju sva oprema s kojom su oni došli u pomoć nije ni bila potrebna, jer je životinja imala druge planove
 Paula Boon/mega/The Mega Agency/Profimedia

Klokani su simpatična stvorenja, pa kad se nađu na nekom mjestu gdje ne bi trebali biti, nitko se ne ljuti na njih. Čak i ako se naljute, to ne pokazuju klokanima, jer te njihove slatke male šapice znaju zadati nimalo slatke i prilično bolne udarce.

Sve to objašnjava zašto se baš nitko nije naljutio na klokana koji je pronađen na krovu obiteljske kuće u Australiji. Zapravo, nikome uopće nije bilo jasno kako je klokan došao tamo gore. U pomoć su pozvani vatrogasci, kako bi ga spustili s visine. Čim su došli do kuće na koju se taj šašavac popeo, on ih je primijetio i dao se u bijeg. Prvi korak u tom bijegu bio je skok s krova. Čim ih je vidio, spustio na niže razine krova, odakle se sam sigurno spustio na tlo i nestao.

image
Paula Boon/mega/The Mega Agency/Profimedia

Vatrogasci su kasnije rekli da su, primivši poziv, mislili da se netko šali. Nikad do sad nisu imali ovakvu intervenciju.

image
Paula Boon/mega/The Mega Agency/Profimedia

- Stvarno smo bili sigurni da se netko šali s nama. No, onda smo došli na adresu i vidjeli da je na krovu stvarno klokan. Na kraju je on sam riješio situaciju, ali nama i dalje nije jasno kako se popeo na krov. To je totalna misterija - rekao je Patrick Buck, vatrogasca iz Queensland Fire and Emergency Services.

image
Paula Boon/mega/The Mega Agency/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 16:55