MALI JUNAK

Do sad smo vidjeli kako se na usisavaču voze mačke i kokoši. No, ovi ljubimci baš i ne...

Ne znamo zbog čega se točno popeo i odlučio voziti na robotiću, no izgleda kao da mu to sasvim odgovara
 Leung Cho Pan/Panthermedia/Profimedia

Otkako su se pojavili pametni usisavači, kućni ljubimci su se, htjeli ili ne, morali naviknuti na njih. Do sada smo vidjeli da mačke najbolje reagiraju na te male zvrndavce koji nam čiste dom - internet je pun snimki naših mačaka koje se voze na usisavaču. S obzirom na njihovu narav to ne čudi - mačke se na ovome svijetu ne boje baš nikoga, pa prema tome nije bilo za očekivati da strepe pred običnim komadom plastike. Vjerojatno su zaključile kako je to njihov novi podanik, zadužen za kretanje po carstvu, pa su mu milostivo dozvolile da ih nosi. Nisu one jedine - naišli smo, tako, na snimku i jedne kokoši, koja nije imala ništa protiv besplatnog prijevoza.

image
Leung Cho Pan/Panthermedia/Profimedia

No, psi im nisu skloni. Ne vole buku koju proizvode, a i sumnjivo im je kako to da se sami kreću po njihovom životnom prostoru. Čak ni psi koji vole leći na leđa i uživati u tome kada im vlasnik četkom usisavača prelazi preko trbuha (da, takvih ima), sa sumnjom gledaju na ove robotiće. Ako mu se ne maknu dovoljno brzo s puta, da se usisavač sudari s njihovim nogama, u panici odskaču što dalje i to iskustvo ne ponavljaju. Čak i u najdubljem snu, nakon što su se popeli na kauč i znaju da su mu van dosega, jednim otvorenim okom promatraju što to čudo radi.

image
Leung Cho Pan/Panthermedia/Profimedia

No, čini se kako se i psi polako, ali sigurno moderniziraju. S obzirom na to da su se posve prilagodili nama, pa nam je zato povijest zajednička i veoma duga, ne čudi da su se i na ovo naučili. Ne samo da mirno spavaju dok to čudo zvrnda po njihovom prostoru, nego su neki psi otišli korak dalje. Među njima je ovaj neustrašivi pomeranac, koji je odlučio napraviti veliki korak za pseću vrstu i parkirati se na usisivač. Pustio ga je da ga nosi naokolo sa sobom, ne mareći ni za zvuk ni za samostalno kretanje. Sigurni smo da će ga njegova vrsta jednoga dana slaviti kao prvog velikog osvajača, onoga koji je učinio ono što se nitko prije njega nije usudio napraviti.

image
Leung Cho Pan/Panthermedia/Profimedia

Dobro, vjerojatno neće, ali način na koji ovaj pas ponosno drži njuškicu kao da govori da on očekuje upravo priznanje drugih članova svoje vrste i njihovo divljenje. On, pravi junak, to je zaslužio,

Ali ako ne može divljenje i obožavanje, može i dodatni obrok, njemu je to sasvim u redu.

image
Leung Cho Pan/Panthermedia/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:39