ROLAND GARROS

Juniori briljiraju: Ćorić i Konjuh u četvrtfinalu

Ani Konjuh trebalo je samo nešto manje, 2 sata i 37 minuta da bi nadigrala Slovakinju Petru Uberalovu, 21. juniorku svijeta, nekad šestu
 Ronald Gorsic / CROPIX

Bilo je teško, bilo je opasno. I trajalo je. Na kraju završilo je sjajno jer su Borna Ćorić i Ana Konjuh izborili četvrtfinale juniorskog Roland Garrosa.

Ćorić je igrao dva sata i 50 minuta protiv 10. juniora svijeta, domaćeg tenisača Johana Sebastiena Tatlota. Mladi Francuz dobio je prvi set, da bi Ćorić projurio drugim i poveo 5:3 u trećem setu. Nakon prvog seta dobio je 11 od 14 gemova.

No, tu nije bio kraj priče. Tatlot je dobio tri gema zaredom, poveo 6:5, Ćorić je ovog puta držao servis, pa breaknuo nakon 15:40 i još dvije prednosti. Prvu meč-loptu je propustio, Francuz je došao do break-lopte koja bi produžila meč, ali Ćorić se nije dao. I drugi put došao (nakon Australian Opene) u četvrtfinale. Nakon što je iskoristio 7 od 18 break-lopti, te četiri puta izgubio servis. U četvrtfinalu ga čeka Čileanac Guillermo Nunez koji je izbacio Rusa Karima Harčanova, pobjednika nad 1. nositeljom Grkom N ickom Kyrgiosom dan ranije.

Ani Konjuh trebalo je samo nešto manje, 2 sata i 37 minuta da bi nadigrala Slovakinju Petru Uberalovu, 21. juniorku svijeta, nekad šestu.

Triput je breaknula u prvom setu, ali je stalno gubila prednost ali i tie-break. No, prva juniorka svijeta se vratila, ne i prvi puta u ovakvim utakmicama. Dobila je drugi, u trećem je povela 5:2 uz dvostruki break. Kad je prvi put servirala za četvrtfinale nije uspjela, drugi put nakon 30:30 izdržala je pritisak Slovakinje koja je šest puta breaknula 15-godišnju Dubrovčanku, dok je Konjuh od 17 prilika iskoristila 8. Koliko je bilo izjednačeno potvrdit će i ovaj podatak, Konjuh je dobila samo pet poena (116) više.

JUNIORKI, OSMINA FINALA: Ćorić (8) - Tatlot (11) 5:7, 6:0, 8:6.

JUNIORKE, OSMINA FINALA: Konjuh (1) - Uberalova 6:7 (1), 6:4, 6:4.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:55