PORAZ U PARIZU

Ćorić i Konjuh poraženi u polufinalu RG-a

 Drago Sopta/CROPIX

Najbolji hrvatski junior Borna Ćorić propustio je veliku priliku za plasman u prvi juniorski Grand Slam finale izgubivši u polufinalu Roland Garrosa. Christian Garin, momak koji je ove sezone zablistao na ATP turniru u Vińa del Maru, kada je postao najmlađi igrač koji je dobio meč na Touru ove sezone (i uzeo set Chardyju u drugom kolu), otišao je u finale iako je dugo bio u podređenom položaju.

Naime, Ćorić je otvorio meč vodstvom 5-2, ali nije uspio završiti posao u prvom setu. Kada je Garin preokrenuo, Ćorić nije imao snage za povratak te je izgubio 7-5, 6-2. Ćoriću je ovo, nakon Australian Opena, drugi polufinale na Grand Slamu u karijeri. Svejedno, Ćorića očekuje napredak na rang-listi, na kojoj trenutačn zauzima sedmo mjesto. Još je važnija potvrda da može igrati dobro i na zemlji, podlozi koju je do sada uvijek isticao kao svoju najlošiju.

Prva nositeljica 15-godišnja Hrvatica Ana Konjuh poražena je u polufinalu juniorskog Roland Garrosa od Nijemice Antonije Lottner sa 0-6, 1-6.

Dubrovčanka, koja je u siječnju osvojila juniorski Australian Open, u polufinalu nije uspjela osvojiti niti jedan gem na svoj servis.

Juniori, polufinale:

Christian Garin (Čile) - Borna Ćorić (Hrv/8) 7-5, 6-2

Alexander Zverev (Nje/4) - Nikola Milojević (SRB/2) 7-5, 6-1

Juniorke, polufinale:

Antonia Lottner (Nje/5) - Ana Konjuh (Hrv/1) 6-0, 6-1

Belinda Bencic (Švi/2) - Louisa Chirico (SAD) 7-5, 3-6, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:45