SENZACIJA U ARENI

Zagreb CO bez finala SEHA lige!

 Nenad Dugi / CROPIX

Prava je sreća da ne vrijedi baš uvijek ona stara narodna da se po jutru poznaje dan. Jer, da je baš uvijek tako, CO Zagreb bi protiv bundesligaša Kiela za sedam dana “popio” 10 komada minusa već u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u svojoj Areni.

Da, polufinale SEHA lige protiv objektivno slabijeg Vardara (kao i planirano finale s Metalurgom) trebalo je rezultirati prvim trofejom u sezoni u klupskim vitrinama, predigra za četvrtfinale Lige prvaka, no ispalo je velika bruka. Nekadašnji “rukometni car” Veselin Vujević došao je s obala Vardara na obale Save i pokorio Zagreb.

Vardar je pobijedio Zagreb 30-29, drugi makedonski predstavnik Metalurg s našim Linom Červarom na klupi pobijedio je slovački Tatran iz Prešova 26-25 tako da će u nedjelju u 18 sati dvije makedonske momčadi između sebe odrediti pobjednika prvog izdanja regionalne rukometne lige. A Zagreb će u 15.30 igrati utješnu utakmicu za treće mjesto...

Vodeći i drugoplasirani nakon regularnog dijela su ispali, treći i četvrti bore se za trofej...

Momčad koja je ove sezone na gostovanju pobijedila Barcelonu izgubila je na svom terenu od momčadi koja na svakoj poziciji ima slabiji izbor igrača. Većina igrača hrvatskog prvaka nije ni pokušala pronaći izgovor za podbačaj koji se s pravom može nazvati najgorom domaćom utakmicom u sezoni:

- Kao da smo puno umorniji nego prije. Praktično je kraj sezone, nismo uopće imali svježine i zato smo napravili toliko broj tehničkih pogrešaka. Igrali smo tromo, uspavala nas je i ova atmosfera. No, izgovora nema, neki se žale na suđenje, no to nije bilo važno. Trebalis mo zabiti onih 20 zicera koje nismo i sve bi bilo redu, pomalo je zajedljivo primijetio Ivano Balić. No, ponudio je malo nade:

- Što je tu je, idemo pobijediti za to treće mjesto. A Kiel? Imat ćemo šest dana da se osvježimo i odmorimo i da pokažemo sasvim drugu sliku. Ući ćemo svom slagom. Možemo i hoćemo pobijediti!

David Špiler bio je jedan od bolji u Zagrebovoj momčadi. Rezignirano je prihvatio krivicu:

- Šteta, ovo je do sada bila najbitnija utakmica u sezoni, a mi je tako izgubimo. Opravdanja nema! Planirali smo prvi trofej, a...Ne bih rekao da smo već glavama bili u utakmici protiv Kiela. Primili smo 30 golova, loše igrali u drugom poluvremenu. Zaista ne mogu pronaći pravi odgovor.

Neka je... Kad već nisu uspjeli u namjeri da se plasiraju na OI u Londonu, neka Makedonci barem imaju malu utjehu. A neka Zagreb protiv Kiela odigra onako kako je u Ligi prvaka dvaput igrao s Barcelonom...

CO Zagreb 29 (14)



Vardar 30 (13)

ZAGREB Arena Zagreb. Gledatelja 3.000. Suci: Čanda i Brunovski (Slovačka).

CO ZAGREB: Šego (3), Pešić (12); Marić 5, Brozović, Kopljar 3, Matulić, Špiler 6, Šebetić, Gojun 1, Štrlek 2, Horvat 7 (1), J. Valčić 1, Vukić 1, T. Valčić 2, Balić 1, Kaleb. Trener: Ivica Obrvan

VARDAR: Abadžić, Milić (6); Stoilov 2, Ojleski 1, Markovski 1, Nikolić 3, Simović 1, Doder 6, Vujović 4, Kukovski, Sobol 1 (1), Petrić 3, Jovčevski 4, Lazarov 3, Karačić 1, Abutović. Trener: Veselin Vujović.

SEDMERCI: CO Zagreb 1 (1), Vardar 1 (1).

ISKLJUČENJA: CO Zagreb 4 minute (Štrlek 29, Gojun 52), Vardar 6 minuta (Abutović 14, 47, Stoilov 52).

IGRAČ UTAKMICE: Vladimir Petrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 17:26