PROTIVNIK GLEDAO U ČUDU

VIDEO Trenutak za pamćenje: Pogledajte nevjerojatan poen britanskog paraolimpijca

U finalu utrke na 200 metara, trkač Richard Whitehead, koji je rođen bez obje noge, uspio se probiti sa zadnjeg mjesta na pročelje i osvojiti paraolimpijsko zlato
 YouTube

LONDON - Iako ne može hodati bez pomoći štake, britanski paraolimpijac David Wetherill postigao je najimpresivniji poen na stolnoteniskom turniru na Paraolimpijskim igrama, te postao internet senzacija nakon što je video-snimku njegovog pogotka vidjelo više od dva milijuna ljudi na YouTubeu u zadnjih par dana.

Wetherill je igrao u meču klase 6 protiv njemačkog protivnika Thomasza Kusiaka, kada je njegov protivnik prebacio lopticu na desnu stranu, izvan Wetherillovog dometa. Potom je skočio s ispruženom rukom i uspio vratiti brzu loptu, nakon čega se zakoturao po podu. Kusiak je gledao u čudu kako loptica prelazi mrežu i pogađa sam rub stola na njegovoj strani.

Ovo su samo neke od nevjerojatnih priča o ljudskom duhu koje dolaze svakodnevno s paraolimpijskih igara. Jučer, brazilski slijepi nogometni tim pobijedio je Kinu 1-0, vještinama i preciznošću kojima bi posramili i mnoge igrače koji dobro vide.

U finalu utrke na 200 metara, trkač Richard Whitehead, koji je rođen bez obje noge, uspio se probiti sa zadnjeg mjesta na pročelje i osvojiti paraolimpijsko zlato, iako se odlučio natjecati u sprintu tek nakon što su organizatori odlučili kako ne može sudjelovati u svojoj glavnoj disciplini - maratonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:00