OČEKIVANI SCENARIJ

VIDEO: STRAŠAN PORAZ HRVATSKOG ZETA David Haye ga je nakon minute i pol posao na spavanje!

 Reuters

Povratak britanskog teškaša Davida Hayea (27-2, 25 KO) u ring nakon tri pol godine bio je kratak i sladak. Ne i za njegovog protivnika Marka de Morija (30-2-2, 26 KO), Australca i požeškog zeta koji trenira u Splitu.

Jedva je prošla polovica prve runde kada je Haye snažnim desnim krošeom uzdrmao De Morija. Australac se pokušao braniti na konopcima, ali je Haye njegovu obranu probio fintiranim lijevim direktom u tijelo iza kojeg je uslijedila gromovita desnica koja je De Morija poslala na pod. Više od toga nije bilo potrebno i Britanac je započeo slavlje pred prepunom O2 Arenom u Londonu.

Cijela je večer zamišljeni scenarij, koji kao da je izašao iz niskobudžetne B produkcije, pratila do zadnjeg zareza. Nekada omiljeni britanski boksač i izazivač Vladimira Klička, privukao je više od 16 000 glasnih domaćih navijača kako bi svjedočili trijumfalnom povratku protiv poštenog, ali prije svega limitiranog udarača De Morija.

Australac je, sasvim jasno, prihvatio ponudu za meč života i spremno odglumio negativca pred vatrenom publikom. Iako ne sumnjamo da je išao po pobjedu, taj film večeras nismo gledali. Vjera u sebe je jedna stvar, a realne mogućnosti druga.

U svakom slučaju, De Moriju treba stisnuti ruku što je izašao na megdan jednom od najtalentiranijih teškaša u proteklih deset godina. Haye je, s druge strane, odradio posao po očekivanju i sada može namamiti i neko veće ime u ring.

Otkako je najavio povratak istaknuo je da se želi boriti protiv programiranog superstara teške kategorije, sunarodnjaka Anthonyja Joshue (15-0, 15 KO). Navodno bi se ogledali negdje početkom lipnja, a prije toga bi obojica odradila još po jedan meč. Ako sve prođe dobro, nemojte uopće sumanjati da će fanovi za tu borbu napuniti bilo koji stadion u Engleskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 22:45