PRILIKA ŽIVOTA

HRVATSKI ZET U MEČU KARIJERE PROTIV IZVRSNOG BRITANSKOG BORCA 'Siguran sam da ću srušiti Davida Hayea'

 Getty

Za boksača teške kategorije Marka de Morija donedavno su znali tek najzagriženiji fanovi plemenite vještine. No, prije mjesec dana je australski boksač i požeški zet, čija je supruga Miljana de Mori Vojnović hrvatska prvakinja u power-liftingu, dobio priliku karijere.

Kao prvog suparnika u svojem povratku u ring odabrao ga je Britanac David Haye, nekadašnji svjetski prvak u lakoteškoj i teškoj kategoriji. Haye je najpoznatiji po neuspješnom pohodu na naslov Vladimira Klička u 2011., nakon čega se borio samo jednom, kada je na stadionu West Hama prije tri i pol godine svladao sunarodnjaka Derricka “Del Boya” Chisoru.

Haye je u dugom razdoblju mirovanja preko medija i društvenih mreža često prijetio aktivnim boksačima, ali se iz njegovih velikih izjava nije izrodio ni jedan meč. To najbolje pamti aktualni svjetski prvak Tyson Fury koji je dvaput izvisio za već dogovorenu borbu jer se Haye, kao, ozlijedio.

Za svoj novi povratak Britanac je odabrao manjeg i načelno lakšeg protivnika kojeg većina novinara i trenera drži autsajderom. Mark de Mori borio se 33 puta u svojoj karijeri, od čega je slavio u 30 mečeva (jedan poraz, dva remija), a zbog respektabilnih 25 pobjeda nokautom slovi kao opasan udarač koje se ne smije podcijeniti. Australac inače još od 2013. trenira u Splitu u centru veselog imena Odjebi, pod paskom nekadašnjeg hrvatskog olimpijca Marija Šivolije te ne sumnja u svoje šanse protiv Britanca:

- Siguran sam da ću srušiti Davida Hayea - rekao je de Mori.

To neće biti lagan posao. Haye je, naime, oduvijek slovio za brzog i tehnički potkovanog boksača po standardima teške kategorije. Iako ga je duga neaktivnost sigurno usporila, Britanac će hrvatskom zetu pružiti malo prilika za prave izmjene. Stoga najbolja šansa De Morija leži u kratkoj kombinaciji ili jednom snažnom udarcu kojim Hayea mora poslati na pod. U suprotnom, ako meč ode do zadnjeg gonga, šanse za pobjedu su minimalne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:45