NE POZNAJE STRAH

VIDEO: Preskočio Harleyjem nevjerojatnih 55.99 metara

Seth Enslow of the U.S. makes a record-breaking jump on his Harley-Davidson in Sydney March 2, 2010. Enslow jumped 183.7 feet (56 metres) to break the world record for a long distance jump on a Harley motorcycle, according to organizers. REUTERS/Daniel Munoz (AUSTRALIA - Tags: SPORT)
 Reuters

Američki motociklist i kaskader Seth Enslow postavio je novi rekord kada je sa svojim Harley-Davidsonom preskočio 183,7 stope ili 55,99 metara. Enslow je za 5,4 metara popravio svoj rekord koji je postavio prije 10 godina u Las Vegasu.

Najzanimljiviji detalj postavljanja rekorda je da je Amerikanac morao ponoviti skok jer kamere nisu bile uključene. Zvijezda motociklizma je trebao potući rekord u 9.30 sati, ali je krenuo 45 minuta ranije kada je bila samo trećina novinara i kamermana na terenu. No, za 'Evila Kanevila' to nije bio problem. Majstor je to lakoćom izveo na oduševljenje svih.

Iako je ovaj podvig vrlo impresivan, ipak nije najveća dužina ikad preskočena. Svjetski rekord drži Travis Pastrana koji je sa svojim Subaruom preskočio gotovo 30 metara više i to na Long Beachu na Silvestrovo 2006. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 20:25