UGRIZAO SUPARNIKA?

VIDEO: GOLUŽA BRANI KOPLJARA 'Nije Marko nikakav Suarez, on je pristojan momak!'

Gille mi je mi rekao da ga je Marko stvarno ugrizao, ali preživio je - rekao je Bičanić
 twitter

Nevjerojatna vijest iz Chamberyja. Da je bilo tko drugi, možda... Izašla je na twitteru, dan kasnije. Nijedan veliki medij u Francuskoj nije zabilježio ništa osim da je Marko Kopljar nakon okršaja s Benjaminom Gilleom dobio crveni karton. A dogodilo se nešto što je uzbunilo sve.

Dakle, bio je derbi, Pariz u Chamberyju, bilo je +8 za domaćina (24:16) kada se dogodilo. Kontakt Gille - Kopljar. Snimka pokazuje da su zubi našeg igrača bili jako blizu Benjamina Gillea, što je mnoge asociralo na Suareza. Skočili su svi, Gille je protestirao, pokazivao sucima rame, a Kopljar je na inzistiranje domaćina morao van. Suci u prvi mah nisu vidjeli ništa, ali su reagirali na intervenciju igrača domaćih.

Kopljaru sigurno nije lako jer moguće je da bude kažnjen, jer ako se i dogodilo, nije se smjelo dogoditi.

- Poznavajući ga vjerujem da i on sam sebi neke stvari u tom pravcu najviše zamjera i pita se kako mu se tako nešto uopće moglo dogoditi. Ni ja ne vjerujem. Sjedio sam na klupi kada se dogodilo, nastala je frka i vidio sam samo epilog - reći će igrač Chamberyja Damir Bičanić.

Jeste li se vidjeli s Markom nakon utakmice?

- Nisam, ni s njim ni s Vorijem, ni na telefonski poziv nije odgovorio. Otišli su odmah na večeru u hotel i kući.

A što kaže Benjamin Gille?

- Rekao mi je da ga je Marko ugrizao, ali preživio je. Utakmica je bila muška s obje strane, bilo je puno teških prekršaja, ali što se doista dogodilo stvarno ne mogu komentirati jer nisam vidio. Osim što mogu reći da mi je žao i da znam kako je sada Marku koji je super miran tip - zaključio je Bičanić.

Pariški telefoni su ostali zaključani za medije, ali izbornik Slavko Goluža je rekao:

- Kontaktirao sam Marka, nije mu lako. Nije postojala nikakva namjera, a vjerujem ni kontakt, u to sam milijun posto siguran. Isto tako, treba znati da suci nisu sankcionirali prije toga tri iznimno teška starta na našem reprezentativcu, što je jako loše za rukomet. Nedopustivo. Marko nije nikakav Suarez kako francuski mediji sugeriraju. Svi dobro znamo o kakvom se momku radi i ja čvrsto stojim uz svog igrača. Možda će biti kažnjen utakmicu-dvije, no, to ne mijenja moje mišljenje o njemu - zaključio je Goluža.

Stalno nešto s tim Francuzima... Da je Benjamin Gille grub igrač, specijalist za obranu, dugo se zna, ali nešto je morao učiniti Kopljaru da bi ovaj reagirao tako kako je reagirao. No, eto, svakome pregori lampica, pa je tako vjerojatno pregorjela i Marku. Pao mu je mrak na oči, reklo bi se. Nikad prije tako nešto nije učinio, a sumnjamo da će i ikad više, pa bi stoga bilo najbolje ako bude kazna, da “bude uvjetna”. Nakon plakanja se ni Benjamin Gille nije oglasio, a možda je mogao kad je baš skroz “čist”.

Mada, za Kopljarov potez nema baš nikakvog opravdanja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 13:25