PREDUHITRILI IZBORNIKA

IHF OBJAVIO POPIS ZA SVJETSKO PRVENSTVO Vuković i Buntić otpisani s popisa za Katar

Ovaj potez Goluža je posredno najavio kad je u listopadu složio sličnu postavu za kvalifikacijske utakmice

Nepunih mjesec dana ostalo je do početka Svjetskog prvenstva u rukometu u Kataru (15. siječnja - 1. veljače) te je Svjetska rukometna federacija (IHF) objavila službene popise igrača svih reprezentacija sudionika. Zasad se radi samo o širem popisu od 28 igrača iz kojih će izbornici sve 24 reprezentacije izabrati konačne popise 16 plus 2 koje će voditi u Katar.

U Hrvatskom rukometnom savezu za utorak su predvidjeli prvo službeno druženje s javnošću na kojem se i domaćim ljubiteljima rukometa treba predstaviti “projekt Katar” na kojem je izbornik Slavko Goluža planirao napraviti isto ovo što je prije njega i HRS-a obavio IHF.

Najveća promjena u odnosu na prošla natjecanja je činjenica da na popisu, koji je proslijeđen IHF-u, nema iskusnih Drage Vukovića, osvajača olimpijskog zlata 2004. u Ateni, te Denisa Buntića, koji je u reprezentaciji punih deset godina - od Tunisa 2005. Dakako, nikakvo iznenađenje nije što nema Renata Sulića koji je proglašen službeno najboljim pivotom Lige prvaka. No, to je neka druga priča.

Ono što je “stara priča” jest sustavno podmlađivanje reprezentacije te je svoje mjesto na širem popisu, mora se reći opravdano, našao veći broj mlađih igrača kao što su Filip Ivić, Mario Vuglač, Sandro Obranović i Ivan Slišković.

Hoće li ti mladići i novaci u momčadi zaista ići na SP ili će u međuvremenu otpasti, ovisi, naravno, samo o Goluži jer je čak deset prekobrojnih imena. Na popisu 28 su četiri vratara, četiri pivota i čak osam krila. Ponajprije među njima treba tražiti imena onih koji će ispasti u hodu tijekom priprema. Ne bismo trebali sumnjati da će Goluža izabrati najbolje, iako nam je tijekom svog mandata od 2010. znao servirati ponekad i vrlo neugodna iznenađenja.

Ovaj potez o izbacivanju Vukovića i Buntića (i Lackovića, koji se u međuvremenu ozlijedio te ionako ne može igrati) Goluža je posredno najavio kad je u listopadu složio sličnu postavu za kvalifikacijske utakmice za EP s Nizozemskom i Turskom. Tada je rekao da taj popis nema veze s ovim za Katar, no pokazalo se da su ipak u direktnoj vezi.

Popis 28 kandidata za Katar

Vratari: Alilović (Veszprem), F. Ivić (PPD Zagreb), Pešić (Meškov), Losert (Montpellier)

Krila: Štrlek (Kielce), Ninčević (Bešiktaš), Šprem (PPD Zagreb), Mihić (PPD Zagreb), Horvat (PPD Zagreb), Čupić (Kielce), Raković (PPD Zagreb), Matulić (Chambery)

Pivoti: Vori (PSG), Musa (Kielce), Marić (Melsungen), Brozović (PPD Zagreb)

Vanjski igrači: Kopljar (PSG), Stepančić (PPD Zagreb), Š. Ivić (Celje), Vuglač (PPD Zagreb), Duvnjak (Kiel), Obranović (PPD Zagreb), J. Valčić (PPD Zagreb), Karačić (Vardar), Bičanić (Chambery), Gojun (PSG), Slišković (Celje PL), Blažević (Pick Szeged)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 12:08