RELI U ISTRI

Povratak prologa u Poreču

Istra je regija koja ima najviše ljubitelja autosporta u Hrvatskoj. To se posebno odnosi na reli koji je kraljica autosporta. Sljedeću subotu i nedjelju u Poreču i okolici opet će najbolji vozači Hrvatske, ali i Europe, predvođeni Patrickom Sandellom, bivšim svjetskim prvakom, odmjeriti snage na 11 različitih brzinaca, te dva prologa.

Dva prologa, koji tradicionalno okupljaju i po nekoliko tisuća ljudi u Poreču vozit će se ove godine u subotu popodne kod dvorane Žatika, a ne u samom centru kao što je dosada bio običaj. Na velikom prostoru parkinga maksimalna pažnja je posvećena sigurnosti vozača, ali i gledatelja.

Novi su i nedjeljni brzinci, a prvi put u Hrvatskoj organizator će vozačima otkriti itinerer relija tek u četvrtak kako bi svi sudionici bili ravnopravni u treniranju. Na taj način želi se postići pravi relijaški ambijent kao i na svjetskom prvenstvu gdje vozači imaju pravo tek na tri prolaska prilikom upoznavanja trase. Osim samog službenog natjecanja za koje je stiglo preko 60 prijava, očekuje se da će se relijem provesti i legendarni automobili poput Lancie ili Maseratija koji će biti dodatna atrakcija za sve gledatelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 05:47