PLIVAČKA SAPUNICA

Poruka Saveza: Draganja, dođi i reci nam što te to muči!

Smjena Gordana Kožulja s mjesta direktora reprezentacije nije bila točka dnevnog reda sastanka IO HPS-a u subotu u Sisku
 Damjan Tadić / Cropix

SISAK - Verbalni sukob najboljeg hrvatskog plivača Duje Draganje i direktora plivačke reprezentacije Gordana Kožulja nije dobio drastični epilog, kako se ponegdje sugeriralo u medijima, niti je sama sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) imala dramatični tijek.

Glave skupa

Uostalom, Draganjin verbalni napad na Kožulja bio je zapravo uperen na sam plivački savez, a ne na bivšeg kolegu osobno. Zato je predsjednik HPS-a Goran Pavić rekao:

- Još za vrijeme sjednice zvali smo Draganju i on je pristao na zajednički sastanak. Tada će nam reći što ga muči, a mi ćemo odlučiti što možemo učiniti.

Opći je zaključak, dakle, vrlo pomirljiv u interesu hrvatskog plivanja - dosta je bilo skandala. Dok su plivači u Sisku sudjelovali na ekipnom hrvatskom prvenstvu, “vijeće staraca” odlučilo je da je Sanja Jovanović naša najbolja plivačica za 2009. godinu, da je najbolji njezin trener Dimitar Bobev, a Ante Cvitković proglašen je plivačem koji je ostvario najveći napredak.

Podsjećamo, HPS ne bira najbolju plivačicu i plivača, već je izbor unificiran, a odluka u korist Sanje i njezina trenera Bobeva donesena je ponajprije zato jer je ona na nedavnom Europskom prvenstvu u Istanbulu uz zlatnu medalju postavila i svjetski rekord.

Možda u stvarnosti baš i nije sve baš tako, no u hrvatskom plivanju smatraju da nikakvih problema nema i da su sve glave ponovno na okupu. Jedini je problem ako Draganja danas na zajedničkom sastanku ponovno ne izleti i izjavi nešto u svom tipičnom stilu. U Savezu strahuju da ne iznese prevelike zahtjeve u odnosu na ono što mu se može ponuditi.

Recesija i frustracije

Iako su prošlih dana u medijima objavljivane svakakve izjave, nitko tijekom sjednice Izvršnog odbora, pa ni Miloš Milošević, ni Tomislav Karlo, koji je također bio uvučen u skandal, nije potegnuo pitanje odgovornosti Draganje, Kožulja ili bilo kog drugog. Ono što se potezalo po medijima, sve teške riječi, pale su u vodu sisačkog bazena te su u Savezu odlučili da je ove godine hrvatsko plivanje ostvarilo prevelike uspjehe, da bi se oni utopili u beskrajnim raspravama i iznošenju pojedinačnih frustracija, koje su prisutne u svakom sportskom kolektivu u vrijeme krize i recesije.

Kako bi ilustrirao besmislenost svega što se događalo ovih dana, član IO-a Igor Juzbašić metaforički se izrazio:

- Kod nas nema nikakvih problema, najveći je problem svima bio dolazak u snijegom zameteni Sisak.

Goran Kožulj je podnio plan priprema za 2010. godinu, uradio ga je po nalogu IO-a i unaprijed je zapravo bilo jasno da u Savezu sve ostaje po starom.

Ekipno PH: Isplivano 10 novih rekorda



Nakon subotnjeg dijela ekipnog plivačkog PH u Sisku, u vodstvu su branitelji naslova, plivačice ZPK i plivači Mladosti. Nastup na jednom od posljednjih natjecanja u ‘brzim’ kostimima, deset naših plivača i plivačica iskoristilo je za nove apsolutne državne rekorde: Duje Draganja (100 leptir), Dominik Straga (400 slobodno), Vanja Rogulj (100 prsno), Ante Cvitković (100 leđno), Saša Imprić (400 mješovito), Monika Babok (100 slobodno), štafete ZPK 4x100 mješovito i 4x200, te Mladostaši na 4x100 mješovito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 16:30