ČETVEROBOJ ZA POLUFINALE

Norveška i Danska i dalje u igri za polufinale

REFILE - CORRECTING NUMBER OF BORGE LUNDAustria's Bernd Friede (C) attempts to score next to Norway's Borge Lund (9) and Lars Erik Bjornsen (7) during their Men's European Handball Federation Championship second round match in Vienna January 25, 2010. REUTERS/Nikola Solic (AUSTRIA - Tags: SPORT HANDBALL)
 Reuters

Rukometaši Norveške u Beču su pobijedili domaću Austriju 30-27 (15-12) u dvoboju 1. kola u drugom krugu natjecanja na Europskom prvenstvu.

Norvežani su se u završnici prvog poluvremena uspjeli odlijepiti na tri pogotka razlike, a upravo takvu prednost imali su i na kraju utakmice. Izvrstan je bio Norveški vratar Steinar Ege koji je obranio 22 lopte i tri od četiri sedmerca austrijskih igrača. Ege je utakmicu završio sa izvanrednih 45% obrana!

Najefikasniji kod Norvežana bili su Bjarte Myrhol i Havard Tvedten sa 6 golova. Myrhol je šutirao 6/8, a Tvedne je tri pogotka postigao iz sedmeraca. Strand i Mamelund dodali su po 5 golova. U austrijskoj reprezentaciji najbolji strijelac bio je Roland Schlinger sa 6 golova.

Danska je u Beču pobijedila Rusiju 34-28 (18-13) u posljednjoj utakmici 1. kola u skupini 1 u drugom krugu natjecanja na Europskom prvenstvu rukometaša. Najbolji strijelci u danskoj reprezentaciji bili su Lars Christiansen i Michael Knudsen sa 6 golova, dok je u Rusiji jednaki broj pogodaka postigao Konstantin Igropulo. Valja izdvojiti i odličnog danskog vratara Niklasa Landina Jacobsena koji je imao 20 obrana.

Hrvatska predvodi kolonu na ljestvici sa 5 bodova, a bod manje imaju Island, Danska i Norveška. Te četiri reprezentacije najvjerojatnije će odlučivati o putnicima u polufinale.

Natjecanje u skupini 1 nastavlja se već su srijedu, a Hrvatska će od 18 sati igrati protiv Austrije. Prije toga, od 16 sati, sastaju se Rusija i Island, dok će u 20.15 sati skandinavski derbi odigrati Danska i Norveška.

Europsko prvenstvo u rukometu, 1. kolo drugog kruga:

Skupina 1

Hrvatska – Island 26-26

Norveška – Austrija 30-27

Danska – Rusija 34-28

Redoslijed: 1. Hrvatska 5, 2. Island 4, 3. Danska 4, 4. Norveška 4, 5. Austrija 1, 6. Rusija 0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:39