OLIMPIJCI I NOVAC

Mateša: Nudimo 300.000 kuna i plaćenog trenera

Odlikovanja i nagrade osvajačima medalja Faku i Kosteliću za kraj priče o ZOI-ju u Vancouveru
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Nakon što je predsjednik Ivo Josipović državnim odličjima (Redom Danice hrvatske s likom F. Bučara) nagradio olimpijce Ivicu Kostelića i Jakova Faka, i Hrvatski olimpijski odbor je darovima zaključio priču o Vancouveru.

Brončani biatlonac iz Mrkoplja, koji već danas putuje na posljednji ovosezonski ispit na Kamčatku, suočio se s novinarskim pitanjem - ima li pomaka u pregovorima o njegovu ostanku u Hrvatskoj...

- Teška je to odluka, ali siguran sam da sam joj dorastao. Kad se vratim s Kamčatke, slijedi mi tjedan-dva odmora, što ću provesti doma. Prije novih priprema, a kreću 28. travnja, definitivno ću odlučiti o tome.

Ni pitanje može li državno odličje utjecati na ostanak Faka nije previše ‘uzdrmalo’:

- Velik je to poticaj, bez obzira na to za koga ću nastupati. Ali ne obvezuje me ni na što, jer me ne zanima politika nego sport.

Zlatko Mateša je ustvrdio da je HOO osigurao za Faka 300.000 kuna godišnje te oko 150-200.000 kuna za njegova trenera, dodavši da Slovenac Uroš Velepec može ući u HOO-ov program vrhunskih trenera, kao što su i drugi stranci, Bottom ili Botev. Spomenuo je i obnovu biatlonske staze u Mrkoplju (Hrvatske šume)...

Ivica Kostelić se neće naljutiti što je na kraju ove priče. Dvostruko srebrni alpinac najavio je skorašnji odmor na kojem će u avanturu - gumenjakom na Maltu i natrag... A na pitanje hoće li i iduće sezone skijati za Hrvatsku, ponajveći hrvatski olimpijac šeretski se nasmijao...

Kosteliću i Faku pozlaćene garniture TOZ Penkale

Hrvatski olimijski odbor dobio je još jednog vrijednog partnera. U zagrebačkom restoranu Madera potpisan je sponzorski ugovor HOO-a i TOZ Penkala d. d., a potpisnici su bili glavni tajnik HOO-a Josip Čop i predstavnica Uprave te tvrtke Daliborka Planinčević.

Novi partner HOO-a tom je prigodom uručio osvajačima medalja na ZOI-ju u Vancouveru, Jakovu Faku i Ivici Kosteliću, prigodne poklone - garniture Penkala. Kemijske olovke i nalivpera personalizirana su (s ugraviranim njihovim imenima), te imaju pozlaćene dijelove i pero od 18 karatnog zlata. (vk)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:34