GRUZIJA U ŽALOSTI

Kumaritašvili pokopan pred više tisuća ljudi

A Georgian honor guard carries the coffin of late Georgian luger Nodar Kumaritashvili, at the Tbilisi airport early on January 17, 2010. The body of Nodar Kumaritashvili, the luger who was killed in an horrific training accident at the Winter Olympics, arrived in Georgia for an emotional homecoming. AFP PHOTO / VLADIMIR VALISHVILI
 AFP

Gruzijski sanjkaš Nodar Kumaritašvili, koji je smrtno stradao uoči otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru, pokopan je u subotu u rodnom gradu Bakurianiju u nazočnosti više tisuća ljudi.

Otvoreni lijes s tijelom 21-godišnjeg mladića omotanog u gruzijsku zastavu nošen je ulicama Bakurianija sve do lokalne crkve.

Građani i brojni sportaši nosili su gruzijske zastave u tužnoj povorci u kojoj je bio i predsjednik države Mihail Sakašvili.

- Umro je za Gruziju, umro je za sport - rekao je tijekom ispraćaja shrvani Kumaritašvilijev otac David, i sam bivši sanjkaš.

Kumaritašvili je poginuo prošli petak tijekom treninga u Whistleru kad je pri brzini većoj od 100 kilometara na sat izletio sa staze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 21:55