PERU RUKE

ZOI: Nitko nije kriv za smrt Kumaritašvilija!

Svein Romstad, glavni tajnik Međunarodne sanjkaške federacije (FIL), izvijestio je da je službena istraga smrti gruzijskog sanjkaša Nodara Kumaritašvilija na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru ustvrdila da se nikoga pojedinačno ne može okriviti za tu nesreću.

Podsjećamo, nesretni i neiskusni gruzijski sanjkaš, kojem su to bile prve Igre, tragično je preminuo tijekom treninga uoči sanjkaških natjecanja koja su se, usprkos tragedije, odvijala prema zacrtanom rasporedu.

Istraga koju su neposredno nakon nesreće proveli istražni sudac Britanske Kolumbije, kanadska policija i Međunarodna sanjkaška federacija pokazala je da je do nesreće došlo zbog pogreške samog Kumaritašvilija.

"Pokazalo se da je sportaš prekasno izašao iz zavoja broj 15, što nije uspio ispraviti, pa je prekasno ušao u zavoj broj 16. Iako je pokušao popraviti situaciju, u konačnici je izgubio kontrolu, što je dovelo do tragične nesreće", stajalo je u zajedničkom priopćenju istražnih tijela.

Svein Romstad u srijedu je obznanio da izvještaj FIL-a nakon opsežne istrage nesreću 21-godišnjeg gruzijskog sanjkaša opisuje kao ''događaj koji se nikako nije mogao predvidjeti''.

- Izvještaj istrage pokazat će da je nesreća bila uzrokovana spletom mnogih različitih stvari – rekao je Romstad, te dodao da će FIL dovršiti svoj izvještaj ovoga tjedna, te ga dostaviti Međunarodnom olimpijskom odboru (IOC).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:24