POSTALO SLUŽBENO

Jenson Button potpisao za McLaren

Brawn GP's British driver Jenson Button drives at the Yas Marina Circuit on November 1, 2009 in Abu Dhabi, during the Abu Dhabi Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / FRED DUFOUR
 AFP

Jenson Button, 29-godišnji aktualni svjetski prvak Formule 1 i službeno je postao novo pojačanje McLaren Mercedesa od sljedeće sezone.

Potvrdila je to momčad iz Wokinga u srijedu, te je tako za sljedeću sezonu dobila u svojim bolidima dva britanska vozača (od ranije je tamo Lewis Hamilton), ali i posljednja dva svjetska prvaka ovog natjecanja.

Naime, nikada se dosad nije dogodilo da neka momčad ima pod svojim okriljem posljednja dva slavljenika, a isto tako ovo je prvi put da McLaren ima par britanski vozača nakon 1968. godine. Te godine se, naime, Graham Hill (svjetski prvak 1962. i 1968.) pridružio Jimu Clarku, koji je također dva puta u svojoj karijeri bio najbolji (1963. i 1965.).

Navodi se da je Button potpisao multi-milijunski ugovor (navodno na tri godine), a iza sebe je u BrawnGP-ju ostavio konstruktorski naslov prošle godine

- Jako je teško bilo napustiti bivšu momčad jer ona mi je toliko toga dala u godinama koje sam proveo tamo. Isto tako, prošla godina je bila krajnje uspješna, no čovjeku su potrebni novi motivi i nova letvica koju treba srušiti, pa zato ovaj dolazak u McLaren shvaćam kao novi veliki izazov i silno mu se radujem - rekao je Jenson Button i nastavio:

- Radujem se sljedećoj sezoni, ali i znam kakvu odgovornost donose nastupi u McLarenu. To je jedan od najjačih sportskih kolektiva na svijetu, ne samo u ovom sportu. U ovom bolidu su vozili majstori poput Emersona Fittipaldija, Jamesa Hunta, Nikija Laude, Alaina Prosta, Ayrtona Senne, Mike Hakkinena. Dakako i Lewisa Hamiltona. Njemu se također radujem.

Button je nastavio sipati komplimente.

- Hamilton je u zadnje vrijeme postavio velike ciljeve ove momčadi i zato mi neće biti lako. No, upustit ću se prepun vjere u sebe u nove izazove. Isto tako, čast mi je što upotpunjujemo britanski duet. Takav spoj se ne događa često, pa će i zbog toga biti još ljepše pobjeđivati.

Srećom je isijavao i njegov momčadski kolega Lewis Hamilton.

- Strašno je dobra vijest što smo uspjeli potpisati Buttona. Ovo je dokaz da sljedeće sezone pucamo samo na najviša postolja i na ukupnu pobjedu u Svjetskom prvenstvu. Ali, niti ovom prilikom ne želim zaboraviti svog dosadašnjeg kolegu Heikija Kovalainena. To je jedna od najboljih osoba koju sam upoznao u zadnje vrijeme u svijetu Formule 1 - rekao je Hamilton i dodao:

- Jednu utrku već mogu osjetiti. Onu u Silverstoneu. Imamo McLaren obojen britanski, a to je nešto nevjerojatno. To će biti utrka svih utrka za mene - poručio je svjetski prvak od prije dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 15:45