ZBOG OSOBNIH RAZLOGA

Williams prodao manjinski udio momčadi

Williams' German driver Nico Rosberg drives at the Yas Marina Circuit on October 31, 2009 in Abu Dhabi, during the qualifying session of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / FRED DUFOUR
 AFP

Frank Williams, uz Patricka Heada suosnivač britanske momčadi Formule 1 koja nosi njegovo ime, obavijestio je medije kako je prodao manjinski udio vlasništva jednoj austrijskoj investicijskoj tvrtki.

Od osnutka Williamsa 1977. godine Frank Williams i Head su bili suvlasnici momčadi, a sada je djelić vlasništva preuzela i tvrtka koju vodi bivši austrijski vozač Formule Ford Toto Wolff.

- Želim naglasiti da je riječ o manjinskom vlasničkom udjelu i da je tvrtka i dalje u potpunosti pod mojom kontrolom. Nemam namjeru izgubiti kontrolu nad ovom tvrtkom - rekao je Williams, ne otkrivši točno koliki je udio u momčadi prodao Wolffu.

- Imam 67 godina i svjestan sam da neću živjeti vječno, pa sam se morao pobrinuti za neke privatne potrebe. Do prodaje je došlo čisto iz osobnih razloga. Vrijeme je da platim neke račune - dodao je Williams, koji je Wolffa nazvao mudrim biznismenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:10