ISPRAĆAJ OLIMPIJACA

Ivica: Vjerujem u jednu, a nadam se više medalja

Devetnaest sportaša, od kojih će 16 sigurno nastupiti, predstavljat će Hrvatsku na 21. zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru
Mrkopalj, 240209.Danas je u Mrkoplju u Gorskom Kotaru docekan Jakov Fak dobitnik broncane medalje u biatlonskom takmicenju u Koreji. Jakova je ushiceno docekalo tristotinjak njegovih Mrkopaljaca.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Sop / CROPIX

ZAGREB - Za premijerku Jadranku Kosor ovo su dani sporta. U nedjelju je u Beču navijala za rukometaše, a dan kasnije ispratila olimpijsku reprezentaciju koja će zastupati Hrvatsku u Vancouveru.

Otvaranje Zimskih olimpijskih igara je 12. veljače, a u ime sportaša obratio se najbolji od njih Ivica Kostelić.

- Napokon će političari i mene slušati jednu minutu - započeo je u ležernom tonu i nastavio obraćanje u Edukacijskom centru T-HT-a u Zagrebu.

- Vjerujem da će se reprezentacija vratiti s jednom, a nadam se da ćemo imati i koju medalju više - poručio je Kostelić koji u kolekciji ima olimpijsko superkombinacijsko srebro iz Torina 2006. godine.

Premijerka Kosor svima je poželjela uspješne Igre.

- Želim da si ostvarite snove, da i vi budete zadovoljni s onime što ste napravili. Željela bih da osobine obitelji Kostelić i ostalih sportaša, upornost, odlučnost, duh, znanje i volju prilikom savladavanja životnih prepreka prenesem i na rad članova Vlade. Da i mi ne odustajemo pred najtežim izazovima.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša naglasio je da je uspjeh rukometaša “prekrasan uvod za najveći sportski događaj u 2010. godini te da za Hrvatsku “projekt Vancouver” traje već 30 mjeseci, dok je član MOO-a Antun Vrdoljak rekao da se “svaki Hrvat moli za vas je je uspjeh sportaša ujedno i uspjeh Hrvatske”.

Hrvatska olimpijska reprezentacija

Alpsko skijanje

Ana Jelušić

Nika Fleiss

Sofija Novoselić

Tea Palić

Matea Ferk*

Ivica Kostelić

Natko Zrnčić Dim

Dalibor Šamšal

Ivan Ratkić

Danko Marinelli*

Skijaško trčanje

Nina Broznić

Andrej Burić

Biatlon

Andrijana Stipaničić Mrvelj

Jakov Fak

Bob

Ivan Šola

Mate Mezulić

Slaven Krajačić

Igor Marić

Andras Haklits

* nastup ovisi o konačnoj kvoti dobivenoj od FIS-a u relokacijskom procesu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 10:51