ISPRAĆENI U VANCOUVER

Ivica put ZOI: Ako mi se zvijezde poklope...

Hrvatski alpinci Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim i Ivan Ratkić danas putuju na ZOI
Kranjska gora, 290110.Danas se Kranjskoj gori odrzana zaostala utrka veleslaloma iz Adelbodena.Ivica Kostelic zavrsio je utrku nakon pada u prvoj voznji kada je zapeo na vratima i pao na ledja.Foto: DELO / CROPIX
 DELO / CROPIX

ZAGREB - Američki Sports Illustrated otišao je korak dalje od AP i Ivici Kosteliću prognozirao dvije olimpijske medalje. Zlatnu u superkombinaciji i broncu u slalomu. Uglavnom se te dvije disicipline vrte kada su u pitanju Kostelićeva dostignuća na planini Whistler pored Vancouvera.

No, ovaj put smo malo porazgovarali i u superveleslalomu jer na toj stazi prije dvije godine zauzeo osmo mjesto.

- Staze u Whistleru su kao izmišljenje za nas. Dosta malih kompresija i malih skokova, puno skrivenih kutova. Ako ću imati dobar dan, ako mi se zvijezde poklope, imat ću dobru priliku biti blizu vrha - rekao je odmoreni i osvježeni Ivica na ispraćaju alpinaca koje je u posljednjoj godini sponzorskog ugovora organizirao Vipnet.

Na događaju kojem je prethodilo potpisivanje autograma znatiželjnim Zagrepčankama i Zagrepčanima pojavili su se i Janica Kostelić, Zlatan Saračević te Zoran Vakula koji je izvijestio o dugoročnoj vremenskoj prognozi za zapadnu kanadsku obalu. Za prvi tjedan predviđaju se padaline; u Vancouveru kiša, a u Whistleru snijeg.

- Hoće li biti dubok snijeg - dobacio je Ivica uz zagonetni osmijeh.

Povela se riječ i o barjaktaru na svečanom otvorenju. Jasno je kao vedar dan da je Ivica prvi koji zaslužuje tu ulogu.

- Tek nakon treninga ću odlučiti hoći li voziti specijalni spust koji je dan kasnije i zato nisam mogao prihvatiti tu čast, a Fak ju je definitvno zaslužio. Sjećam se kako nas je razveselio svojom medaljom. Priznajem da do tada nisam ni čuo za njega, a prvo sam pomislio da se radi o juniorskom prvenstvu.

Ležerna atmosfera uz vješto moderiranje Ive Šulentić začinjena je i obračunom reprezentativaca na sve popularnijoj konzoli Wii. Ivica je pobijedio Ivana Ratkića, a Natko Zrnčić Dim je nadmašio Dalibora Šamšala koji je i u virtualnom skijanju, kao i u Svjetskom kupu, uglavnom padao i izlijetao. “Skijaš u svom stilu” i “Daj, digni se”, dobacivao mu je veseli Zrnčić Dim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:32