REAKCIJA NA ŽDRIJEB

Červar: Srbi se opet dižu u rukometu

Baš u vrijeme odigravanja ‘bratskog’ četvrfinala teniskog Davis kupa i hrvatski su rukometaši za suparnika na sljedećem SP-u također dobili Srbe
Bec, 310110.Austrija je domacin EURO 2010 u rukometu od 19-31 01.10. U Becu se igraju utakmice poufinala i finala. Polufinale su izborile reprezentacije Islanda, Francuske, Poljske i Hrvatske. U polufinalnim utakmicama finale su izborile reprezentacije Francuske i Hrvatske.Utakmica izmedju Hrvatske i Francuske.Na slici: Lino Cervar.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Švedski gradovi Malmö i Lund bit će u siječnju 2011. domaćini skupini C SP-a u kojoj su Hrvatska, Srbija, Danska, Rumunjska, Alžir i Australija. Nova je to prilika za visoki plasman HR-vrste koja je aktualni svjetski i europski doprvak.

Srbijanski je rukomet tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća bio jači od hrvatskog. Upravo Švedska na Euru 2002. označila je zadnji čin te srbijanske dominacije nakon koje su Hrvati otišli na krov svijeta u Portugalu 2003.

SRJ potopila Hrvatsku 34-22

A te 2002. u Švedskoj, u snijegom i ledom okovanom Jönkepingu, potop naše reprezentacije i posljednje 16. mjesto. Porazi od Francuske 27-29, od Njemačke 21-26 i najteži protiv Srbije (tada SRJ) 22-34. Katastrofa za izbronika Josipa Milkovića i njegove igrače. Jako je to zaboljelo i brojne hrvatske iseljenike u Švedskoj kojima su “komšije” iseljenici s druge strane “popile krv”.

Sada je ipak Hrvatska favorit, nova prilika za revanš. Novi srbijanski selektor Veselin Vuković bio je jasan:

- Za vrijeme ždrijeba sjedio sam pored Rumunja i Hrvata i gle! - zajedno smo u grupi. Zašto, pobogu, nisam sjeo pored Argentinca i Čileanca?

U svakom slučaju, nezgodna skupina sa Srbijom, Danskom i Rumunjskom (Alžir i Australija) Červaru treba doslovno biti utjeha ako se komparira s onom u kojoj su svjetski prvaci Francuzi - sa Španjolskom i Njemačkom te s dvije najjače momčadi izvan Europe - Tunisom i Egiptom.

‘Srdačan doček’ u Srbiji 2012.

Červar je, za razliku od Vukovića, bio oprezni optimist:

- Srbi se opet dižu, kao i Rumunji.

Slično je izjavio i Balić:

- Danci i Srbi su odlični, kao i Rumunji.

Zanimljivo, sljedeći Euro (2012.) odvija se u Srbiji. Bez obzira na ishod u Švedskoj, “pakleni kauboji” imat će “srdačan doček” i u obrani europskog zlata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 01:27