Brkljačić: Sljedeće godine dovodimo Isinbajevu!

ZAGREB - Umorno lice Ivane Brkljačić otkriva da joj ni dva dana nakon premijere u ulozi direktorice IAAF Zagreb Grand Prixa san nije čvrst.



Još sređuje dojmove i, naravno, papirologiju! Nije joj teško jer, kaže, “dobro se snalazim s papirima, a i u svakom poslu postoje manje dragi dijelovi”. Sportska je javnost ovogodišnjem, 59. izdanju popularnog Hanžeka jednoglasno udijelila epitet najboljega. Direktorica u prvi plan gura svoje suradnike.



- Moram reći veliko hvala ekipi koja je radila na organizaciji. Novi ljudi donijeli su i potrebnu svježinu. Osjećala sam veliku odgovornost zbog ukazanog mi povjerenja da sa 26 godina budem direktorica mitinga. Nadala sam se da će miting biti na razini prošlogodišnjeg, ali nadmašio je sva očekivanja - počela je Ivana razgovor koji su svakih nekoliko minuta prekidale čestitke preko mobitela.



1,06 milijuna dolara - iznosi proračun ovogodišnjeg Hanžeka



200 tisuća dolara - nagradni je fond Grand Prix mitinga



45 tisuća dolara - okvirna je cijena nastupa Jelene Isinbajeve na pojedinom mitingu



35 tisuća dolara - organizatore na mitinzima otprilike košta nastup Blanke Vlašić



500 tisuća dolara - zaradit će Usain Bolt za nastup na mitingu u južnokorejskom Daeguu
Tri najbolja rezultata sezone i šest rekorda mitinga sa ženskim visom kao šlagerom i Brkljačićeva ističe kao najveći razlog što je miting opisivan superlativima.



Blanka kao primjer ostalima



- Mnogi Grand Prix mitinzi u svijetu imaju veći proračun od naših 5,5 milijuna kuna, ali nemaju ovakve rezultate kao Hanžek. Posebno želim zahvaliti Blanki što svake godine nastupa na svim hrvatskim mitinzima, a to nije čest slučaj kod ostalih hrvatskih sportaša. Odličan je posao napravio i novi menadžer mitinga Daniel Wessfeldt, čija je zasluga da smo vidjeli ovako kvalitetna natjecanja na Mladosti.



Uz Šveđaninov se angažman spominje i dolazak najatraktivnije altetičarke današnjice. Ivana Brkljačić uvjerena je da će dogodine uz Savu gledatelji imati priliku vidjeti Jelenu Isinbajevu, ali novčani iznos potreban za njezin dolazak, kaže, ne smije otkriti.



Atletici trebaju bolji uvjeti



- Bude li živa i zdrava, sigurno će sljedeće godine skakati u Zagrebu! S Wessfeldtom smo ove godine počeli raditi u svibnju pa nije bilo vremena za dogovore. Za sljedeću će godinu imati drugačiji raspored i Hanžek će biti u njemu.



Da ne bi ispalo da je sve savršeno, otkrila je i na kojim područjima miting ima prostora za napredak. Poboljšanje uvjeta na stadionu svakako je jedno od glavnih pitanja.



- Sramota je da Zagreb nema normalne uvjete za bavljenje atletikom. Ako svaki sport koji ima olimpijske pobjednike ili svjetske prvake dobije potrebne uvjete za rad, zaslužila ih je i atletika. U Zagrebu se s postojećim objektima ne može održati niti jedno veće natjecanje, a stadion na Mladosti jedva zadovoljava uvjete za Grand Prix.





‘Valjda ću sljedeće godine bacati’



Rijetki su propustili čestitati Ivani na obavljenom poslu vezanom uz miting. Ipak, još su rjeđi bili oni koji nisu napomenuli da bi je ljepše bilo vidjeti u krugu s kladivom.



- U glavi i srcu još uvijek sam sportašica. Atletika mi je puno dala i, ako mi tijelo dopusti, odradit ću još jedan olimpijski ciklus. Stalno lagano treniram i mislim da bih, uz šest-sedam mjeseci rada, ponovno mogla bacati na razini od 75 metara. S pravim treninzima planiram početi u listopadu pa se nadam nastupu na slijedećem Hanžeku.






Tomislav Poljak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:56