60. ROĐENDAN HANŽEKA

Brkljačić: Ako ne uspijemo s Boltom, želimo Gaya ili Powella

Zagreb, 310809.Atletski stadion Mladost.IAAF Grand Prix 2009 Zagreb.Na fotografiji: Blanka vlasic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Neizostavni dio gala vikenda u Monaku bila je i Ivana Brkljačić. Direktorica “Hanžeka” redom je primala pohvale za ovogodišnje izdanje zagrebačkog atletskog mitinga...

- Nisam samo ja zaslužna za to nego i svi moji suradnici, a i ostali koji su prethodnih godina stvarali i unapređivali naš miting.

Sljedeće godine “Hanžek” će proslaviti 60. rođendan. Postavljaju se temelji da 1. rujna 2010. godine nadmaši sva dosadašnja izdanja.

- Bili bismo ludi da ne pokušamo iskoristiti Kontinentalni kup koji je vikend poslije “Hanžeka” i zajedno sa Splićanima ne probamo dovesti Usaina Bolta u paketu. Svjesni smo da je to veliki financijski izazov. No, ako ne uspijemo s Boltom, ciljat ćemo na druga dva najbrža sprintera svih vremena - Gaya i Powella.

Od trenutka kada je Daniel Wessfeldt postao menadžer mitinga provlači se želja za nastupom svjetske rekorderke s motkom Jelene Isinbajeve.

- Novi rekordi mitinga na “stotki” za atletičare i ženskoj motki su naši glavni ciljevi za 60. “Hanžek”. Napravit ćemo sve da i nju dovedemo u Zagreb.

Jedna od disciplina koje neće biti na “Hanžeku” je žensko kladivo u kojem je Ivana Brkljačić rekorderka Hrvatske...

- U prosincu ću pokušati nastaviti s treninzima, ali ne znam kako će tijelo reagirati nakon duge pauze. Kada je u pitanju nastavak karijere srce kaže da, ali razum i tijelo nisu tako sigurni. Problemi s ključnom kosti i leđima nisu se ništa smanjili.

Priznanje organizatorima “Hanžeka” je i odluka da se u prosincu u Zagrebu organizira sastanak direktora i menadžera mitinga na kojem će se raspravljati o pravcu u kojem će se razvijati IAAF World Challenge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 00:33