ZA SPAS VATERPOLA

Brkić: Bilo bi lakše da netko prepozna našu patnju!

Samo zahvaljujući autoritetu kapetana Edija Brkića, momčad iz Crnice nije odustala od natjecanja
 Nikša Stipaničev / Cropix

ŠIBENIK - Za divno čudo, u Crnici se ništa novo ne događa usprkos tome što su igrači i treneri nedavno samoinicijativno održali “presicu” na kojoj su se oštro obrušili na očajno stanje u klubu. Nove uprave još uvijek nema, a stara u ostavci, niti što konkretno poduzima, niti može popraviti ovu katastrofalnu financijsku situaciju.

Stalno se nešto čeka, ali nitko ne zna što i do kada. Logičnim se stoga postavlja pitanje trebaju li “dupini” igrati “mukte” i bez uprave ili se možda čeka da sami dignu ruke od svega i više ne nastupaju, što bi neki “dušebrižnici” možda i htjeli, ko zna!?

Najviše od svega nas boli to što nam se nitko ne obraća, kao da smo neka nelegalna, divlja družina. Izbjegavaju nas svi, a direktor se ne javlja na telefon iako nam je zamislite, obećao dvije, pa čak i tri plaće do kraja siječnja. Više ne želimo slušati isprazna obećanja! Ne znam, nije mi jasno, kako ti ljudi imaju obraza uopće doći na utakmice. Da sam na njihovom mjestu, od srama ne bih izlazio iz kuće - pun je gorčine kapetan i iskusni internacionalac Edi Brkić.

Upravo zahvaljujući Brkiću, šibenski vaterpolski prvoligaš se nije već do sada raspao do kraja. Naime, jedan dio igrača, koji nisu ponikli u Crnici, što je i sasvim razumljivo, zagovarali su potpunu obustavu rada, uključujući i neodigravanje utakmica, što bi bio definitivni kraj:

To ne dolazi u obzir! Jasno sam rekao, uvažavajući sve njihove probleme, da mi igrati moramo do kraja! S njima ili bez njih pa taman na utakmice išli autostopom. Ako treba, popunit ćemo momčad s još nekolicinom mlađih igrača, ali odustajanja nema. Definitivno! Samo da još neko vidi i prepozna ovu našu žrtvu i patnju, bilo bi nam puno lakše!

Valjda će ipak neko pametan i razuman u ovom gradu konačno stvar prelomiti i uvidjeti svu besmislenost ovakvog žalosnog stanja u Crnici. Umjesto suludog prepucavanja o tome tko je kriv, bolje bi bilo da se što prije iznađu minimalna sredstva kako bi sezona završila bez još većih skandala i dodatnog sramoćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:48