NAZIRE SE RJEŠENJE

Stari asovi spašavaju šibenski vaterpolo

'To je jedini pravi put i garancija stabilnosti za budućnost, s obzirom na to da u Crnici stasa sjajna mlada generacija, od kojih su neki već stekli seniorski status'
Sibenik, 091009.Bazen u Crnici.Kvalifikacijski turnir za Euroligu.Vaterpolo, susret 1. kola Sibenik NCP - Lodz.Na fotografiji: Tirell Jeff sib 6.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX

ŠIBENIK - Konačno se nazire svjetlo na kraju tunela kada je u pitanju sudbina vaterpolista iz Crnice. Ovaj tjedan napokon bi se trebala održati učinkovita skupština na kojoj bi “dupini” dobili novu upravu.

- Razgovori i dogovori su pri kraju, još se moraju konkretizirati neki detalji prije nego što se pristupi inauguraciji novih ljudi. Napominjem, a to je vrlo bitno, u novoj upravi će pretežno sjediti bivši vaterpolisti, a sada uspješni poslovni ljudi, te predstavnici nekih dosadašnjih sponzora, što je vrlo bitno za opstojnost kluba - objavio je vrlo povoljne vijesti Duško Klisović, jedan od najvećih autoriteta u hrvatskom vaterpolu i nekada najbolji svjetski sudac, a sada važna poluga u rješavanju ove teške klupske krize.

Za dobrobit i uspješan kontinuitet glavni prioritet je oslanjanje na vlastite snage.

- To je jedini pravi put i garancija stabilnosti za budućnost, s obzirom na to da u Crnici stasa sjajna mlada generacija, od kojih su neki već stekli seniorski status. Uz to, razgovarat će se sa svim igračima poniklim u Crnici, koji sada igraju negdje drugdje. Vjerujem da će se većina njih vratiti kući i pomoći u konsolidaciji kluba - optimistično je dodao Klisović.

I dok traju posljednje pripreme za toliko očekivanu skupštinu, igrači su i dalje u štrajku, a neki ne namjeravaju putovati za dva dana na utakmicu s Primorjem u Rijeci.

- Odigravanje utakmice s Riječanima neće doći u pitanje! Oni koji ne žele igrati, ne moraju, ali mi ćemo s našim mladim domaćim snagama sigurno nastupiti. Sezona se mora završiti, makar igrali s kadetima - poručio je kapetan Edi Brkić koji je optimističan glede konačnog rješenja višemjesečne agonije prvoligaša iz Crnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:23