POVRATAK KRALJA

Bild tvrdi: Dogovorili se MercedesGP i Schumacher!

 Reuters

Najčitaniji njemački dnevnik Bild objavio je da su Michael Schumacher i vodstvo MercedesGP-a dogovorili gotovo sve detalje povratka njemačkog pilota na staze Formule 1.

Isti izvor tvrdi da je potpis ugovora za 2010. godinu samo formalnost, te da će suradnja biti službeno objavljena u sljedećim danima, a najkasnije do trećeg siječnja, kada će Nijemac proslaviti 41. rođendan.

"Schumacher dolazi u "srebrnu strijelu" i napušta savjetničku ulogu u Ferrariju. Posljednju je rundu pregovora sa svojim starim prijateljem obavio sam šef MercedesGP-a Ross Brawn. Zajedno su njih dvojica surađivali u svih sedam prethodnih Nijemčevih naslova prvaka", pišu Nijemci.

U nedjelju Schumacher nije želio komentirati upit Bildovih novinara. Uredništvo lista objavilo je svejedno tajni plan njegova povratka.

Tvrdi se u njemu da je u tajnosti obavio kompletni liječnički prigled, isti poput onoga u kolovozu, kada mu liječnici, zbog ranijega težeg pada i ozljede vrata u motociklističkoj utrci, nisu dali zeleno svjetlo.

Njegov liječnik, dr. Johannes Peil u proteklima je četirima tjednima intenzivno tretirao njegove traumatizirane dijelove tijela (pri padu je zadobio ozljede vratne kralježnice i napuknuće kosti lubanje) u sportskoj klinici u Bad Nauheimu. Navodno je sada Schumacher sasvim zdrav.

- Da, spreman je i zdrav - potvrdio je u izjavi njegov menadžer Willi Weber pripomenuvši da je vrijeme proteklo od kolovoza učinilo svoje.

U veljači bi tako na testiranjima u Španjolskoj (Jerez, Valencia i Barcelona) Schumacher trebao sjesti u bolid Mercedesa. Prije toga, nakon što u siječnju bude službeno predstavljen, kako tvrdi Bild, Schumachera očekuje jednomjesečni program ozbiljnih fizičkih priprema u Bad Neuheimu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:33