RUŽAN RASTANAK

BALIĆ PROGOVORIO 'Moj broj je isti već 12 godina, može se naći na internetu! Otpisali su me, više neću igrati za Hrvatsku!'

Moj broj može se naći internetu, i španjolski i hrvatski broj tako da to nije problem - kaže Ivano, a njegovi prijatelji otkrivaju da nije mijenjao broj 12 godina
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Što god da je bilo između njega, Goluže i Gopca, Ivano Balić nije zaslužio ovako ružan rastanak od reprezentacije Hrvatske. Ako ništa drugo onda zbog činjenice da je danas 33-godišnji rukometaš u ovih nešto više od deset godina osvojio devet medalja s velikih natjecanja.

Bio je svjetski prvak i olimpijski pobjednik, u svojoj eri Balić je bio rukometni Jordan i Maradona u jednoj osobi, a prema izboru čitatelja IHF-ove web stranice službeno najbolji rukometaš svijeta svih vremena ispred Nikole Karabatića i Talanta Dušebajeva.

Ali može Balić još stoput biti najbolji na svijetu, malo mu to vrijedi. Starce se nekad ispraćalo u penziju s plaketom i zlatnim satom, ali u hrvatskom rukometu to nije slučaj.

Balić nije dobio sat, a o mobitelu da i ne govorimo.

- Glupost, moj broj može se naći internetu, i španjolski i hrvatski broj tako da to nije problem - odgovara Balić na ovu provokaciju.

I to je sve što želi reći na temu “gluhih telefona” i Golužina opravdanja da ga nije mogao dobiti na mobitel kad je slagao popis kandidata za Svjetsko prvenstvo. Njegovi najbliži prijatelji pak otkrivaju da Balić već 12 godina ima isti broj telefona.

- Nemam komentara - uporno odgovara Balić na svako pitanje o tome zašto je izostavljen s popisa reprezentativaca.

Kakvu Hrvatsku očekujete u Španjolskoj?

- Treba vidjeti kako će se pripremiti za ovo natjecanje, ali Hrvatsku uvijek vidim među favoritima.

Hoće li vam biti neobično gledati jedno veliko natjecanje na TV-u?

- Sigurno da će mi biti teško gledati utakmice na televiziji, ali što je tu je.

Hoćete li ići na neku od utakmica?

- Bit ću u Španjolskoj u to vrijeme, a sve ovisi o tome hoću li imati slobodnog vremena.

Je li ovo definitivno kraj vaše reprezentativne karijere?

- Previše pitate, stvarno ne znam. Mislim da su oni mene otpisali, tako da smo završili...

I to je Balić. Iako je bio dobro raspoložen, nije bio od velikih riječi. Branio se riječima: “Nemojte me potezati za jezik...”

O reprezentaciji pogotovo. O Atleticu nije bio tako zakopčan.

- Tamo je sve dobro, osim onih 60 minuta utakmice. Na treningu izgledamo dobro, ali utakmice igramo s 50 posto mogućnosti. U ovoj sezoni izgubili smo više utakmica nego u posljednje tri, četiri godine. Nadam se da će se stvari promijeniti s novom godinom. Liga je izgubljena, ali ostajemo u utrci za druga dva trofeja.

Što je razlog?

- Puno smo razgovarali s trenerom Dušebajevom. Ni on ne zna. Očito se još tražimo kao ekipa.

Jeste li zadovoljni svojom igrom i formom?

- Trener je zadovoljan pa onda moram biti i ja zadovoljan.

Trenutačno ste u Splitu, okupirani ste rukometnom Akademijom Balić-Metličić koja postoji već pet godina. Je li to najava vaše nove karijere kao trenera?

- Znam da Pero (Metličić nap.p.) kaže da bi mogao uskoro završiti s igranjem i posvetiti se novoj ulozi. Ipak, on je malo stariji, ja ću još razmisliti, ali nisam daleko od te odluke. Najbolje je i najzdravije baviti se djecom i izvesti ih na pravi put - zaključuje Balić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:36