JUNAK SUBOTNJE VEČERI

Balić: Lino je tražio da idemo glavom kroz zid - i išli smo!

 Reuters

Vidno sretan bio je i izbornik Lino Červar, a kao i uvijek pohvalio je navijače, kao i svoje igrače. Naravno, nije zadovoljan u potpunosti jer teži savršenstvu, ali sretan je što smo ispunili zacrtani cilj i pokazali po 'stoti' put karakter u teškim završnicama.

- Žao mi je što smo priuštili ovakvu završnicu navijačima. Moram im zahvaliti što su došli i bodrili nas u ovoj teškoj utakmici. Pohvalio bih igrače jer nakon minus tri su bili sjajni, nisu se predali. Tražili smo se u obrani, bilo je dosta mijenjanja igrača, ali ako postoji srca i uz ovakvu publiku, ne možemo izgubiti. Ovakve pobjede su dokaz snage i mentaliteta. Ubuduće moramo paziti na obranu i treba biti strpljiv, čekati priliku. Protiv Austrije u Beču igraju Lacković i Valčić, bit ćemo kompletni - rekao je Červar.

Ivano Balić proglašen je najboljim igračem utakmice, s pravom. Svojim potezima 'vukao' je ostatak momčadi kad je bilo najteže. Sve je podsjetio na svoje najbolje dane. Ali u svom stilu, nije želio isticati svoj učinak, niti se želio žaliti na silne batine koje je zaradio u dvobojima s ruskim divovima. Dapače, u prvi je plan istaknuo Mirka Alilovića.

- Svi smo svi 'vukli' u ovoj pobjedi. Prvo poluvrijeme nismo igrali dobru obranu, trebali smo više voditi. U drugom dijelu bila je ljuta borba, ali izvukli smo se dobrom obranom i izgurali pobjedu od dva razlike. Alilović je sjajno branio, to tražimo od njega i on to sjajno iskorištava. Trener je tražio da idemo glavom kroz zid i mi smo išli, navikao sam na udarce - rekao je najbolji igrač utakmice.

Najbolji strijelac utakmice, Ivan Čupić, nije krio vidno zadovoljstvo osobnim učinkom, ali još i više pobjedom.

- Hvala publici, kao da igramo na domaćem terenu. Svi se dižemo i vraćamo, ovo je plod našeg rada i truda. U ponedjeljak će i obrana biti bolja - obećao je Čupić.

Svaka čast svima, ali Mirko Alilović sjajnim obranama je pokrenuo uspavani stroj. Ukočio je Igropula, a punih osam minuta i kompletni napad Rusije. Morali smo to kapitalizirati.

- Ovo je bila najteža utakmica, kao što smo i očekivali. Bili smo u izgubljenoj situaciji deset mnuta prije kraja, preokrenuli smo rezultat i okrenuli utakmicu u svoju korist. Sad slijede dva dana odmora, a onda idemo dalje. Igramo protiv domaćina, bit će teško, ali moramo pobijediti kako bi prošli u polufinale - uz karakterističan osmijeh govorio je Alilović.

'Ubojica dječjeg lica' i 'Billy the Kid' nadimci su Manuela Štrleka, otkrića ovog prvenstva, lijevog krila kakvo nismo imali od Patrika Ćavara. Realizacija mu je bila maestralna, a zabio je sedam pogodaka.

- Išlo me danas, presretan sam što smo dobili! Svi se veselimo jer smo ostvarili zacrtano. Ali nije bilo lako, najteža utakmica dosad jer i Rusima je trebala pobjeda. Imali smo oscilacija, ali kako će ići prvenstvo dalje bit ćemo bolji. Navijači su bili sjajni i u Beč pozivam navijače da nam dođu pomoći - izjavio je Štrlek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 01:18