HD U MAKSIMIRU

ZORAN MAMIĆ 'Fernandes će biti spreman za kvalifikacije, ostali ne mogu otići iz Dinama ovog ljeta'

'Bi li Tomić bio u medijima da nije pokazao majicu? Mislim da HD ima kvalitetnijih igrača od njega'
 Ivan Klindic / CROPIX

Matematika nudi Dinamu proslavu naslova prvaka već danas protiv Hrvatskog dragovoljca (17 sati). ‘Modrima’ je dovoljan tek bod za deveti naslov u nizu, ukupno 15. u HNL-u.

- Biti prvak svoje zemlje nešto je najveće što se može dogoditi. Doduše, kod nas je to relativno na marginama, ali biti devet puta u nizu najbolji u državi nije malo - naglasio je Zoran Mamić.

A nakon što proslave naslov, Dinamo se okreće finalu Kupa te zidanju momčadi za europske kvalifikacije. Stoper iz Argentine je dogovoren, a Zoki Mamić računa na Juniora Fernandesa i prije nego su se i najveći optimisti mogli nadati.

- Prema najlošijoj varijanti, Fernandes nam se vraća sredinom kolovoza, a siguran sam da će biti i prije upotrebljiv - iznenadio je trener Dinama koji će ovih dana ugostiti jaku delegaciju Bayer Leverkusena i s njima zgotoviti sve detalje otkupa ugovora reprezentativca Čilea.

Oporavak Fernandesa za kvalifikacije Lige prvaka bila bi sjajna vijest. No, u Maksimiru su svjesni kako to neće biti dovoljno za ozbiljni europski iskorak.

- S obzirom na kadar, u prijelaznom roku treba poduplati pozicije, ali jasno je kako su neophodna dvojica, trojica igrača - otkrio je Mamić mlađi, naglasivši kako ovo ljeto nema odlazaka iz Maksimira.

- Izuzev Halilovića, ne vidim tko bi mogao napustiti Dinamo. Ne zbog toga što nema ponuda, nego ih nećemo pustiti - jasan je trener Dinama koji će finiš sezone iskoristiti i za uigravanje momčadi.

Nema dvojbi kako ‘modri’ u posljednje vrijeme plijene igrom, no to još uvijek nije dovoljno da zadovolji Mamićev ukus.

- Stremimo boljem i kvalitetnijem jer ima dosta prostora za napredak. Nažalost, na neke od segmenata poput atmosfere, ambijenta i stadiona ne možemo utjecati - naglasio je.

Što se tiče Hrvatskog dragovoljca, Mamić je svjestan solidne forme gostiju, ali računa na dozu ozbiljnosti svoga kadra. Dotakao se i Darija Tomića, igrača iz Sigeta koji je gol Hajduku proslavio s majicom BBB-a.

- Volio bih da je u novinama završio zbog svoje igre. Bi li Tomić bio u medijima da nije pokazao majicu? Mislim da Dragovoljac ima puno kvalitetnijih igrača od njega koji su u kontinuitetu pokazivali dobre igre, poput Doležala, Jažvića, Bačelić-Grgića...*

DINAMO

Ježina - Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Antolić - Halilović, Čop, Soudani

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:36