DINAMOVA LOKOMOTIVA

Vaha: Zadovoljan sam, bravo dečki! A sada u Solun - to bi mogla biti povijesna utakmica za Dinamo!

Zagreb, 260910.Prva HNL liga. Utakmica 9. kola izmedju Lokomotive i Dinama, koja je bila otkazana zbog kise i natopljenog terena, odigrava se dan kasnije.Na slici: navijaci na istocnoj tribini.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Nogometaši Lokomotive i Dinama održali su zanimljiv javni trening pred 200-injak gledatelja na Maksimiru. Kiša je u nedjelju u Zagrebu popustila, rječnikom Formule 1 bio je to 'drizzle', Sakomanovi 'specijalci' uredili su teren da se može igrati, a sklizak, brz travnjak natjerao je aktere na maksimalnu koncentraciju.

Stariji brat je kao i u lanjska dva navrata, teško došao do tri boda, ovaj put s rekordnih 2-0. Kelava je cijelo vrijeme morao biti budan, a tek nakon Tonelova prvijenca, glavom nakon kornera u 74. minuti bilo je jasno da neće biti iznenađenja.

Bila je to doslovce revija Dinamove mladosti. Za Lokomotivu su istrčali dinamovci na posudbi, zbog ozljeda nije bilo najiskusnijih, Sopića, Bule, Sivonjića i kapetana Martinca, a vrata je dobro čuvao Delačeva zamjena iz U-19 vrste Dominik Picak. Prosjek godina po_etnih 11 'lokosa' bio je 19,9, najmlađi od trojice rođenih 1992. Komorski, najstariji Marko Šimić (1988.). Kod 'gostiju', oduzmemo li obrambeni trojac Bišćan (32), Tonel (30) i Cufré (32), prosjek preostale osmorice bio je samo 21 i pol godina, uostalom, poznata je stvar da su tinejdžeri Ademi (19) i Vrsaljko (18) postali stožerni igrači čim su se ljetos vratili s juniorskog Eura.

Za 'plave' u zlatnim dresovima na položaju požutjelog Sammira zaigrao je Badelj, nakon lakše ozljede vratio se i Rukavina, ali tek toliko da se rastrči. Sredinu je popunio Chago, strijelac za 1-0 utrčavanjem iz drugog plana na dodavanje Sylvestra, koji nema pravo nastupa u Europi. Vjerojatno će Chago ostati u postavi i za Solun u četvrtak. Kramarić je dobio 25 minuta, propustio jednu dobru prigodu.

Vaha: Brine me samo efikasnost

Vahid Halilhodžić, trener Dinama:

- Bojao sam se neke ozljede na ovom teškom terenu, zahvaljujem se momcima našega Miljenka Sakomana koji su cijelu noć radili da bismo mi mogli igrati. Nezadovoljan sam samo našom efikasnošću, bojao sam se suparnikove kontre, no sve u svemu, zadovoljan sam, bravo mojim igračima. Trebamo se dobro odmoriti i pripremiti za Solun, ta utakmica može biti povijesna za Dinamo, povojnim rezultatom došli bismo na prag prezimljavanja u Europi nakon 40 godina.

Roy Ferenčina, trener Lokomotive:

- Nije nam bilo lako na ovakvom terenu, no zadovoljan sam posjedom lopte, iako smo slabo dolazili u završnicu. Nije nam bilo lako bez četvorice najiskusnijih, a gotovo svi mladići koji su istrčali prošli su omladinsku školu Dinama, nadam se da će nastaviti napredovati, mnogi su pokazali da je pred njima lijepa budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 17:22