Goran Mehkek / Cropix
VAHA UOČI PAOK-a

Vaha o PAOK-u: Atmosfera u Solunu mogla bi preplašiti moje neiskusne igrače!

PAOK ima kvaliteta koje treba eliminirati kako bi naše došle do izražaja. Izbacili su Fenerbahçe, ispali su od Ajaxa bez poraza. Međutim, ima i slabosti - kaže Vaha
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 28. rujan 2010. 15:39

ZAGREB - Reći ću svojim igračima kako trebaju biti ponosni što u Solunu imaju uopće priliku istrčati na utakmici koja će možda biti povijesna. Možda će ona ući u povijest, a svi znamo da se u tu kategoriju ne ulazi lako - otkrio je trener Dinama dio svog motivacijskog govora kojim će ohrabriti nogometaše Dinama pred istrčavanje na Toumbu. Prije toga je Vaha šarmirao ženski dio novinarskog svijeta.

- Lijepe dame zasigurno nisu ovdje došle zbog mene. Jer ako jesu, kasne nekoliko godina. Nekada stvarno nije bilo loše - rekao je više za sebe Vahid Halilhodžić i namignuo.

Lijepo što je u Maksimiru raspoloženje na visini. Da nema napetosti svojstvene za europske okršaje Dinama, na koju smo se navikli u posljednjih nekoliko godina. Možda je razlog tome i skalp Villareala pa se u Solun može ići i na bod...

- Bod? Bod bi bio lijep rezultat, ali neću imati ništa protiv ako uzmemo sva tri. Da bi dobio taj remi, moraš ići na pobjedu. To je moja filozofija, ali neće biti lako. Ne toliko zbog njihove kvalitete koliko zbog atmosfere. Mnogo iskusnije ekipe su padale tamo. Plaši me naivnost mojih igrača i nedostatak iskustva.

Dobar putokaz mogla bi biti utakmica na Poljudu gdje je Dinamo odigrao “muški” nakon poprilično vremena.

- Sjećam se kako sam vidio strah u njihovim očima. To mi je bilo nevjerojatno. I zato znam da moram tražiti nove riječi da ih ohrabrim. Možda da kineski naučim pa da shvate.

Kako se othrvati silnoj agresiji na travnjaku Toumbe, ali i izvan njega.

- Odgovoriti istom mjerom. Moj cilj je da usadim novi karakter i mentalitet u ovaj Dinamo. I na dobrom sam putu jer prije dva dana sam ih morao smirivati na treningu. No, tu agresiju se mora kanalizirati na pravi način. Jer, znam ovog suca iz Francuske, koji je pravi Djed Mraz kad su kartoni u pitanju. Stalno maše.

Ako je sudac sa Sjevernog pola, Vaha je sebi namijenio ulogu Marca Chagalla. Bjeloruski slikar židovskog porijekla koji je stvarao u Parizu.

- On je volio jarke boje. Baš takve i ja koristim kada igračima crtam na ploči u svlačionici.

A što im maksimirski Chagall crta, ostaje nepoznanica. Igračima je zabranjeno da pričaju za medije uoči važne utakmice, što možda i nije loše. Neka pričaju na travnjaku.

- PAOK ima kvaliteta koje treba eliminirati kako bi naše došle do izražaja. Izbacili su Fenerbahçe, ispali su od Ajaxa bez poraza. Međutim, ima i slabosti. Uočio sam ih i imam neke ideje kako im se suprotstaviti.

Dodatna motivacija za trenera nije potrebna.

- Čitam kako kažu da nemamo šansi. Posebno obožavam kad me netko podcjenjuje.

Dinamo neće nikoga podcijeniti.

- Nikada, ali respektiramo sami sebe.

Priprema je bila dugotrajna.

- Gledao sam neke snimke i po nekoliko puta. Što svojim igračima dam više detalja to mirnije spavam.

Dakle, trener je miran...

- Znate, za trijumfe su uvijek zaslužni nogometaši, a za poraze krivi su treneri. To svaki trener treba što prije shvatiti. Ja sam to na vrijeme učinio i još sam živ, ali tko zna do kada. Možda me Dinamo dokrajči.

Neće sigurno, ali mogao bi svoje navijače ako u Solunu reprizira Villareal. Od sreće, naravno, jer da Dinamo rujan završi sa šest bodova u skupini, bila bi senzacija. Za sve osim za Vahu, koji očito zna posao...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:14