NENAD GRAČAN

'U Hajduku cmizdre da su oštećeni?! O čemu pričaju?!'

'O suđenju se može i ne mora pričati, ali ako već pričamo: mi se imamo na što žaliti, a ne oni'
Rijeka, 030410.Stadion Kantrida.Nogometna utakmica 23. kola T-Com prve HNL izmedju Rijeke i Dinama.Na slici: Nenad Gracan trener Rijeke drugo poluvrijeme gledao je utakmicu iz gledalista jer mu je sudac dodijelio crveni karton.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Sop / CROPIX

Nosteria je dobrih 80 minuta držala Rijeku u neizvjesnosti, ali Bijeli su u Nuštru okrenuli 0:2, s igračem manje zabili tri gola pa kroz demonstraciju prvoligaške superiornosti prošli u 1/8-finala Kupa. U završnih 2:4 po dva su Križmanova i Čulinina pogotka. Pričuve su u Slavoniji izvukle Rijeku.

Šef Nenad Gračan, dan nakon Nuštra i dva dana uoči Kranjčevićeve:

- Znate kakav je Kup, posebno u uvodnoj fazi. Naoko rutinski posao, uđeš malo lakše u utakmicu, a onda krenu problemi iz kojih se često niti ne iskopaš nego ispadneš. Dakle, jedino je važno bilo proći dalje a to smo i učinili.

Gračan se onda okrenuo repovima iz jadranskog derbija, splitskoj paljbi po sucima.

- Šutio sam do danas jer je pred nama bio Kup, ali više sam puta pogledao snimku naše utakmice s Hajdukom i nameće se samo jedno pitanje: o čemu oni uopće pričaju? Cmizdre da su oštećeni, da sudac nije sudio nego usmjeravao utakmicu u našu korist... O suđenju se može i ne mora pričati, ali ako već pričamo: mi se imamo na što žaliti, a ne oni. Nedosuđeni crveni karton Subašiću zbog igranja rukom izvan 16-erca kojim spriječava našeg igrača u 100%-noj prilici već u 2. minuti, nedosuđeni crveni Ibričiću zbog nesportskog ponašanja u 27. minuti. To su činjenice o kojima Splićani ne pričaju nego sve nas ostale stalno pokušavaju hvatati na neku galamu. Koje su to sudačke odluke na njihovu štetu vidjeli? Ona dva auta nakon kojih je cijela njihova klupa dvaput skoro utrčala u igralište?! Nisu oštećeni nego su vršili pritisak na suce. I onda s tim ne prestanu u danima nakon utakmice kad se emocije malo slegnu nego dižu još veću galamu. Neka dobro pogledaju snimku i sve detalje koje smatraju spornima pa će vidjeti činjenice, a ne bijele miševe - poručio je Gračan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:15